Харківщина посіла друге місце за виділенням землі учасникам АТО

Середа, 3 січня 2018, 18:25
За підсумками 2017 року Харківська область посідає друге місце в рейтингу виділення землі ветеранам АТО та та членам їх сімей, передає Держгеокадастр.
Харківщина посіла друге місце за виділенням землі учасникам АТО

Минулого року Головним управлінням Держгеокадастру в Харківській області було видано 4095 дозволів на розробку документації щодо виділення ветеранам земельних ділянок. Загалом, з 2014 року було видано 7487 відповідних документів. Загальна площа ділянок складає 9231,8664 га.

Євген Оберемок, начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, зазначив, що минулого року управління істотно підвищило частку ділянок, на які були видані два необхідні для отримання землі документи. У 2016 році тільки половина наказів про розробку документації завершувалась реальним виділенням землі у власність, то в 2017 їх кількість зросла до 67%.

«До кінця року ми намагалися видати якомога більше наказів на виділення землі ветеранам АТО, які отримали дозволи, — розповів Євген Оберемок, — тут багато що залежить не лише від управління, а й від проектних організацій, котрі готують документацію. Проте, загалом, показники за підсумками року в нас добрі. Ми 29 грудня передали ветеранам 298 наказів щодо виділення садових ділянок під Харковом, і завершили рік на позитивній ноті. Але я б не називав це «новорічним подарунком». Отримання ветеранами АТО земельних ділянок — це їхнє конституційне право, а ми, у тісній співпраці з Харківською облдержадміністрацією та громадськими організаціями, робимо все, щоб це право було дотримано».

Станом на 26 грудня 2017 року до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області надійшло 9179 заяв від учасників АТО на оформлення земельних ділянок. Було надано 7487 дозволів на розробку документації щодо землеустрою на загальну площу 9231,8664 га.

Головне управління прийняло 6141 наказ про затвердження документації щодо землеустрою та передачі у власність 6142 земельні ділянки загальною площею 7404,7587 га, що становить 96,4% від загальної кількості рішень щодо передачі у власність, прийнятих Головним управлінням спільно з органами місцевого самоврядування, із них:

Як повідомляла «Справжня варта», до Нового року 298 учасників АТО та членів їх сімей отримають земельні ділянки. Урочиста передача документів на земельні ділянки відбулася 29 січня.

comments powered by HyperComments