Активістки ЛГБТ-руху відреагували на зрив просвітницього заходу

Середа, 14 лютого 2018, 17:29
13 лютого 2018 року в Книгарні Є мала відбутися лекція активістки ГО “Харківське Жіноче об’єднання “Сфера” Анни Шаригіної “ЛГБТ+рух в Україні та світі” – з дискусією про ЛГБТ+рух в Україні, розповіддю про його устрій, досягнення, виклики та внесок у розвиток українського суспільства.
Активістки ЛГБТ-руху відреагували на зрив просвітницього заходу

Про це повідомляють представники ЛГБТ-руху, які були причетні до організації заходу. 

"За 15 хвилин після початку заходу група з приблизно 15 чоловіків, ввійшла до зали книгарні і, не маючи на те правових підстав, оголосила, що захід завершується. Серед аргументів чоловіків звучало: “у прифронтовому місті не може обговорюватись гомосексуалізм”, “ми поважаємо книгарню і вважаємо неприйнятною “пропаганду гомосексуалізму у такому місці” і “ми прийшли обирати книжки і маємо право тут знаходитись, а цей захід нам заважає”", - йдеться у повідомленні. 

Також ЛГБТ-активісти підкреслюють, що захід було організовано за ініціативою книгарні Є, де освітні заходи відбуваються регулярно. 

"Патрульні поліцейські, які прибули на місце за викликом, відмовилися забезпечити право на мирне зібрання і запропонували відвідувачам та відвідувачкам заходу піти, щоб “не провокувати” опонентів. Не маючи змогу гарантувати безпеку учасницям та учасникам, ми змушені були передчасно завершити зустріч", - повідомляють активісти. 

Вони переконані у необхідності подальшого проведення освітніх заходів, акцій, мирних зібрань – задля відстоювання досягнень українського суспільства у сфері демократії, прав людини, ґендерної рівності та подолання дискримінації.

"Ми маємо право на голос і простір і цього року проведемо низку таких заходів, зокрема, проведемо лекцію “ЛГБТ+рух в Україні та світі”. Ми закликаємо керівництво Національної поліції України уважно поставитися до нових викликів та забезпечити права громадян та громадянок на свободу слова, свободу самовираження та свободу мирних зібрань", - зазначають представники ЛГБТ-руху. 

Повторення лекції відбудеться 16 лютого, в п’ятницю, у медіацентрі “Накипело” (вул Свободи 7/9) о 19:00.

comments powered by HyperComments