Обласна влада долучиться до створення програми розвитку паліативної медицини на Харківщині - Світлична

П'ятниця, 16 лютого 2018, 12:03
В області розроблять програму паліативної допомоги дітям.
Обласна влада долучиться до створення програми розвитку паліативної медицини на Харківщині - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

16 лютого відбулася зустріч голови ХОДА Юлії Світличної та експертів. Зокрема, на заході були присутні радники голови ХОДА Алла Ройтблат і Вікторія Мілютіна, головлікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1 Роман Марабян, заступник начальника Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Галина Сіроштан.

На нараді обговорювалося питання створення документа обласного рівня.

За словами губернатора Харківщини, у Харкові така програма просто має з`явитися, адже тут фінкціонує медзаклад, який опікується питанням паліативної допомоги дітям, також є експерти, добре занурені у справу. Вони не лише поважні спеціалісти на державному рівні, але і мають світове ім`я. Юлія Світлична зазначила, що фахівці та практики, безперечно, матимуть пальму першості у роботі, а обласна влада долучиться до процесу. 

Раніше ми писали, що харківський Хоспіс, який створений в 1999 році і надає догляд за невиліковними хворими, надає паліативне лікування, медико-соціальну допомогу хворим і їх родичам, а також психологічну реабілітацію близьких, отримає за підтримки Посольства Японії нові харчоблок, пральню, індивідуальний тепловий пункт, нові енергозберігаючі вікна та двері.

Також "Справжня Варта" писала, що найближчим часом буде розроблений проект нового обласного онкоцентру та визначене місце для його будівництва.

comments powered by HyperComments