Кращі медики отримають свій «Оскар» за професіоналізм та милосердя

Юлія Гуш  |  Вівторок, 20 лютого 2018, 08:02
За свої досягнення медики будуть нагороджені Орденом Святого Пантелеймона.
Кращі медики отримають свій «Оскар» за професіоналізм та милосердя

1 грудня Регіональна рада розпочала відкритий конкурсний відбір кандидатів на присудження відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Ця нагорода була започаткована ще в 2009 році. Нею відзначаються видатні представники галузі охорони здоров‘я, медичної науки, а також громадські діячі.

«Цією нагородою вже відмічено більше 30 осіб, – розповів член Регіональної ради з відбору кандидатів Володимир Лісовий; – серед них є такі видатні медики, як Амосов, Шалімов, Розенфельд. Ми думаємо, що наше регіональне представництво також може обрати достойних представників».

Всього було запроваджено п‘ять номінацій: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров‘я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров‘я», «Взірець служіння суспільству». Окрім самого Ордену, переможці також отримають грошову винагороду. Обирати таких кандидатів мають представники Регіональної ради.

«Це такий орган, в якому є наші відомі моральні авторитети – і зі сфери медицини, і культури, і духовенства, і журналістики, – зазначила Олена Благовіщенська, голова Регіональної ради з відбору кандидатів, – саме на них покладається почесний обов‘язок щодо відбору п‘яти представників сфери охорони здоров‘я. А також таких представників серед молоді».

За її словами, кандидати обиратимуться як за об‘єктивними, так і суб‘єктивні критеріями, такими як порядність, духовність, милосердя. Представники Регіональної ради підкреслили, що нагорода присуджується незалежно від релігійних вподобань, етнічного та соціального походження.   

Крім того, цього року вперше була впроваджена окрема відзнака для молодих фахівців віком до 35 років. Це стало можливим завдяки роботі Національної експертної ради і Ради молодих вчених.

«Ми спільно розробляли ці положення, щоб підтримати саме молодих науковців лікарів, – розповіла Наталія Куфтеріна, голова Ради молодих вчених при МОЗ та Харківської ОДА, – щоб вони залишалися працювати в Україні, а не виїжджали за кордон…. Медаль Святого Пантелеймона вручається молодим патріотам України, яким притаманний високий професіоналізм, духовно-моральні якості, які впровадили власні проекти та досягли значних успіхів».

Висувати кандидатів можуть представники робочих колективів, профспілок, професійних асоціацій, громадських та церковних організацій. Згодом їх професійну діяльність, громадянську активність та внесок у сферу охорони здоров‘я проаналізують представники Регіональної ради.

comments powered by HyperComments