Харківщина може розраховувати на підтримку Євросоюзу – Мінґареллі

Юлія Гуш  |  Середа, 21 лютого 2018, 15:11
За словами голови Представництва ЄС в Україні Хюґою Мінґареллі, Євросоюз готовий підтримати область в реалізації реформ.
Харківщина може розраховувати на підтримку Євросоюзу – Мінґареллі

Про це він повідомив після своєї зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною. За його словами, Харківська область може розраховувати на підтримку з боку ЄС під час процесу створення нових робочих місць, підвищення якості послуг, які надаються громадянам в рамках децентралізації, покращенні якості роботи правоохоронних органів за допомогою консультаційної місії ЄС, а також підвищенні якості надання первинних медичних послуг в контексті реалізації реформи сфери охорони здоров’я.

«Ми хочемо підвищити кількість нашої допомоги, яку ми надаємо у Вищій школі, – розповів Хюґ Мінґареллі, – і з цією метою ми постараємося краще використовувати можливості різних програм, у тому числі Еразмус + і Горизонт 2020. Є дуже великий об‘єм роботи, який ми сподіваємося організовувати в Харківській області».

Він, зокрема, підкреслив, що верховенство права є однією з найголовніших умов для підвищення рівня життя громадян. Тому ЄС надає пріоритет боротьбі з корупцією як на  території Харківщини, так і всієї країни загалом.

«Ми працюємо на центральному рівні в Києві, але також готові працювати в регіонах, – додав посол, – для того, щоб надати всю підтримку людям та організаціям, які працюють в сфері боротьби за корупцією».

Юлія Світлична у свою чергу додала, що в Харківській області було реалізовано як мінімум вісім великих проектів, які мають стосунок до боротьби з корупцією, процесу децентралізації, підтримки малого та середнього бізнесу. Губернаторка висунула сподівання, що сьогоднішня зустріч, яку вона назвала дуже продуктивною, подарує області нові можливості для подальшого розвитку.

Нагадаємо, нещодавно до міської програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення були внесені, згідно яким ветерани ЗСУ мають отримати пільги на проїзд.

comments powered by HyperComments