Харків’янок запрошують на Тиждень Жіночої Солідарності та Марш “Всі різні. Всі рівні”

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:01
Протягом березня щовікенду (з 2-го по 30-те) у Харкові відбуватимуться заходи уже традиційного освітнього проекту “Тиждень Жіночої Солідарності” (далі — ТЖС). Цьогорічна тема ТЖС, якою будуть об’єднані дискусії, семінари та лекції, — ЖІНОЧЕ ТІЛО: РІЗНОМАНІТТЯ, СЕКСУАЛЬНІСТЬ, БЕЗПЕКА. Вхід на всі заходи — вільний.
Харків’янок запрошують на Тиждень Жіночої Солідарності та Марш “Всі різні. Всі рівні”

8 березня відбудеться Марш Жіночої Солідарності ВСІ РІЗНІ. ВСІ РІВНІ. Мета маршу, говорить координаторка ГО “Харківське жіноче об’єднання “Сфера” Анна Шаригіна, — дати можливість різним жінкам підтримати одна одну та підтвердити: “попри всі наші відмінності, ми всі маємо рівні права”.

«Жінку досі багато хто сприймає не як особистість, а як функції, які вона може виконувати. Народжувати, обслуговувати, тішити інших зовнішністю — тіло жінки їй наче не належить. Відчуваючи та переусвідомлюючи власну тілесність, сексуальність, свободу, ми повертаємо собі можливість вийти за межі розуміння нас як функцій», – зазначає співорганізаторка цьогорічного Тижня Жіночої Солідарності, активістка Марина Герц.

ТЖС відкриється 2 березня інсталяцією від харківських мисткинь “Жіноче тіло: фрагменти” та розмовою про про жіноче тіло в українському суспільстві й Жінку в сучасній українській свідомості. Подія розпочнеться о 19:00 в лофті Худпрому (вул. Мистецтв, 15).

Учасниця ГО «ХЖО «Сфера» Анастасія Попова вважає: «На тіло жінки постійно претендують - різні бренди, інститути влади, корпорації. Сфокусуватися на собі – це важлива ідея спротиву пригніченню. Дослухатися до себе і дозволяти собі поговорити про це – це така революція зсередини».

Тиждень Жіночої Солідарності – щорічний освітній проект, який реалізовується ГО «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» та іншими ініціативними жінками Харкова за підтримки Представництва Фонду ім. Г.Бьолля в Україні з 2015 року. Попередніми наскрізними темами проекту минулих років також були протидія насильству та економічна рівність.

Президентка ГО «Харківське жіноче об’єднання «Сфера» Віра Чернигіна говорить, що  завдання проекту – піднімати непрості питання і критично їх осмислювати. «У ситуації війни будь-яке суспільство мілітарізується, виправдовує агресію і насильство. Жінки різних вікових категорій, національностей, віросповідань, сексуальних орієнтацій опиняються в особливій небезпеці. Сьогодні жінки потроху стають суб’єктами суспільно-політичних процесів, проте все ще залишаються об’єктами на рівні тілесності», – вважає активістка.

comments powered by HyperComments