На заохочення до енергозберігання на Харківщині видилили вісім мільйонів

Четвер, 1 березня 2018, 19:53
Кошти у розмірі восьми мільйонів гривень на фінансування регіональних програм, які заохочують мешканців Харківщини до енергоощадження, виділили рішенням сесії обласної ради 1 березня.
На заохочення до енергозберігання на Харківщині видилили вісім мільйонів

Відповідні зміни внесли до бюджету Харківської області на 2018 рік.

Зокрема, на фінансування програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів, цього року передбачено 6,7 млн грн.

Минулого року кредити за цією програмою отримали 1340 жителів області. Ці кошти були використані для заміни вікон, дверей, балконів, утеплення фундаментів, дахів, стін будинків, встановлення котлів, систем опалення. Майже 90% від загальної суми витратили на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для житла.

На фінансування Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій у 2018 році виділено 1,3 млн грн.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, у 2017 році з обласного бюджету компенсацію «теплих» кредитів отримали 26 ОСББ та ЖБК області в загальному обсязі 1 млн 128 тис грн.

Нагадаємо, Програму відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів на 2016 - 2020 роки, було затверджено у грудні 2015 року. Програмою передбачено відшкодування з обласного бюджету 15% від відсоткової ставки за отриманими населенням кредитами. Документ передбачає фінансування з обласного бюджету протягом 2016-2020 років у розмірі 29,3 млн грн.

Згідно з Програмою стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2010 роки, з обласного бюджету відшкодовується 20% суми кредиту, залученого ОСББ/ЖБК на придбання енергоефективних обладнання та матеріалів.

comments powered by HyperComments