Юлія Світлична побувала на батьківських зборах

Четвер, 22 березня 2018, 19:17
У Харківському санаторному навчально-виховному комплексі №13 готуються до впровадження Нової української школи.
Юлія Світлична побувала на батьківських зборах

У цьому навчальному закладі 22 березня побувала Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Губернаторка ознайомилася з роботою НВК, оглянула нове обладнання, яке придбали протягом останнього року, поспілкувалася з колективом та вихованцями і взяла участь у сучасному варіанті «батьківських зборів» – дискусійній панелі.

Головною темою обговорення стала реалізація освітньої реформи на Харківщині.

«Сучасна школа повинна бути оновленою, доступною та цікавою для дітей, – акцентувала Юлія Світлична, спілкуючись із батьками вихованців НВК. – Над цим ми й працюємо разом із Міністерством освіти. За останні три роки зроблено чимало для розвитку освіти. Минулого року ми провели ремонти майже в 200-х освітніх закладах, цього року збільшили вдвічі фінансування. Продовжимо ремонтувати, закупати нове обладнання, сучасні кабінети, які будуть цікаві для дітей. Харківщина рівняється на Нову українську школу, яка з цього року активно буде запроваджуватися в державі».

Директор НВК Галина Михайленко відзначила, що в закладі активно готуються до впровадження Нової української школи.

«Один із безпосередніх чинників, який буде сприяти успіху реалізації цієї системи, – це співпраця з батьками. Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити, як цю співпрацю налагодити. Хочемо показати, як змінюється зміст освіти, які нові технології та методики ми втілюємо в життя», – розповіла Галина Михайленко.

І повідомила, що протягом останнього часу за сприяння Юлії Світличної школа отримала нове обладнання, в тому числі кабінети фізики, хімії, біології, іноземних мов.

«Нещодавно – напередодні Нового року – ми отримали новий кабінет для початкових класів. За підтримки обласної державної адміністрації цього року заплановано придбати новий сучасний комплекс для кабінету географії», – розповіла директор НВК.

Під час дискусійної панелі обговорили, зокрема, питання запровадження принципів Нової української школи у навчання, підтримки постійного зв’язку діти-батьки-вчителі та оптимального поєднання навчального процесу з лікувальними та оздоровчими процедурами.

В процесі спілкування Юлія Світлична вручила Галині Михайленко державну нагороду – «Заслужений працівник освіти України».

 

comments powered by HyperComments