Медицина – це головна сфера нашого життя, адже запорукою майбутнього є здоров’я – Світлична

П'ятниця, 15 червня 2018, 13:22
У Харківському медичному університеті відкрили інформаційно-бібліотечний комплекс та скульптури студентів з різних країн.
Медицина – це головна сфера нашого життя, адже запорукою майбутнього є здоров’я – Світлична

Загалом, до Дня медика вишу було передано п'ять книгосховищ, два читальні зали, чотири зали для самостійної підготовки та три абонементи для видачі літератури. Це все увійшло до складу нового інформаційно-бібліотечного комплексу університету. Надсучасний комплекс обслуговується двома потужними сервери, робочі місця оснащені сотнею комп’ютерів, десятьма мультимедійними засобами та іншою технікою. 

Окрім цього, поблизу вишу був відкритий скульптурний ансамбль пі назвою «Минуле, теперішнє та майбутнє медицини та медичної освіти». Він складається з п’яти фігур, що уособлюють українських студентів-медиків, а також учнів з африканського континенту, представників мусульманських країн та Індії. 

«Мені надзвичайно приємно, коли традиції мають продовження, розвиваються, а ми стаємо частиною цього процесу, - наголосила Юлія Світлична, - Медицина – це головна сфера нашого життя. Адже запорукою нашого майбутнього є здоров’я.  

За її словами, зараз дуже важливо вчити студентів, розбудовувати медичну інфраструктуру та готувати кваліфіковані кадри. Голова ХОДА зазначила, протягом останніх років вдалося  міцнити матеріально-технічну базу медзакладів Харківщини. І робота у цьому напрямку триває. У поточному році пройдуть ремонти у Вовчанському, Богодухівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Чугуївському, Дергачівському районах. 13 червня була відкрита реконструйовану лікарню в Дергачах. 

Представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко у свою чергу розповіла, що харківська медична школа дала освіту спеціалістам, що працюють у 173 країнах світу. За її словами, слава про це виш, у якому навчаються цілі покоління з різних країн, розповсюдилась за межі країни.  

Зокрема, вона відзначила, що цього року в Харківській області буде побудовано 50 амбулаторій та закуплена велика кількість автомобілів для сімейних лікарів. 

«Дуже важлива реформа, за яку взявся Президент, підписавши закон про доступ до сільської медицини, - це медична реформа. Ви щоденно рятуєте життя людям, ви щоденно підтримуєте громадян України, але надзвичайно важливо, щоб ви це робили в гідних умовах та за достойну заробітну платню», - сказала Ірина Луценко. 

comments powered by HyperComments