ГПУ готує апеляцію на рішення суду щодо закриття "справи Кернеса"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 16:33
Заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська вважає "абсолютною нісенітницею" аргументи суду, спираючись на які було закрито справу.
ГПУ готує апеляцію на рішення суду щодо закриття "справи Кернеса"

Про це пише РБК. 

"Щодо ситуації з даним судовим рішенням, не відкрию для вас великого секрету, якщо скажу, що судове рішення повинно бути справедливим і законним. Якщо говорити про першу складову, це рішення справедливим, враховуючи, що в даному судовому процесі брали участь не тільки прокурори, як сторона обвинувачення, але і потерпілі та їхні представники, то зрозуміло, що процесуальні права потерпілих судом були порушені. І звичайно, це неприпустима ситуація. Наскільки справедливе це рішення, враховуючи його резонансність та дотримання процедурних питань, я думаю теж не виникає жодних сумнівів. Є воно законним? Звичайно, ні. Незаконність його ми будемо доводити відповідними апеляційними скаргами, які готуються на сьогоднішній момент", - цитує Стрижевську видання. 

За її словами, абсурдно і те, що суд закрив провадження щодо осіб, які обвинувачуються у зв'язку з тим, що сторона звинувачення відмовилася від звинувачення.

"Абсолютна нісенітниця. Процедура відмови від обвинувачення передбачена ст. 340 ККУ і вона має чітко визначені межі. Це повинно бути письмове звернення, постанова, воно має певні атрибути...", - сказала вона.

Також повідомляється, що Прокуратура Полтавської області відкрила кримінальну справу за підозрою у постановленні суддею Андрієм Антоновим “завідомо неправосудного рішення”.

Нагадаємо, сьогодні, 10 серпня, Київський районний суд Полтави ухвалив закрити "справу Кернеса", мотивуючи це тим, що останні 7 засідань були проігноровані прокурорами. Отже, на думку суду, сторона звинувачення відмовилася від звинувачення.  На оскарження цього рішення дається сім днів. 

Також ми писали. що що 2 березня 2015 року Геннадію Кернесу і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями КК України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Геннадій Кернес і його охоронці провину не визнавали. 

comments powered by HyperComments