Будинки у Харкові обладнають з'їздами для колясок

Середа, 29 серпня 2018, 12:39
Цього року в Харкові, в житлових будинках комунальної форми власності, буде встановлено 185 напрямних з'їздів для візків або дитячих колясок.
Будинки у Харкові обладнають з'їздами для колясок

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

З цієї кількості вже встановлено 90 з'їздів і ще планується встановити сім пандусів для людей з обмеженими фізичними можливостями.

«Всього за останні три роки встановлено 420 пандусів і напрямних з'їздів у 260 будинках. Заявки на встановлення ми продовжуємо приймати, в основному, від мам з колясками або пенсіонерів, які ходять на ринок з візками і яким важко піднімати вантаж сходами. Звернення від людей з інвалідністю розглядаються комітетом доступності, і ми також складаємо список адрес, де ці роботи необхідно провести. Поступово таких будинків і будівель у місті стає все менше», - зазначив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Ми вже писали, що у значною частиною створення інклюзивного середовища є побудова ресурсних кімнат та меідатек. В 2017 році були створені три ресурсні кімнати в Харкові та Чугуєві, а в 2018-му – відрито ще дві ресурсні кімнати та дві медіатеки (у Богодухівському та Харківському районах).

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, Харківщина вже має низку здобутків в плані запровадження інклюзії в сфері освіти.

Також минулого року в  Харкові відбувся перший всеукраїнський форум «Вчимося жити разом». В його межах були обговорені перспективи, які надасть інклюзивна освіта для дітей особливими з освітніми потребами.  

comments powered by HyperComments