Світлична назвала справедливим рішення щодо відновлення в Харкові вишу для танкістів

Субота, 8 вересня 2018, 13:02
Разом із Міністром оборони України Степаном Полтораком Юлія Світлична взяла участь в урочистостях, що відбулись 8 вересня на плацу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».
Світлична назвала справедливим рішення щодо відновлення в Харкові вишу для танкістів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«У Харківській області 5 навчальних закладів готували військових та співробітників правоохоронних органів. А з 2017 року за наполегливої підтримки Міністра оборони України, а також Президента України в Харкові є Інститут танкових військ. Ми, звичайно, вважаємо таке рішення справедливим, адже в Харківській області є вся необхідна база. І виші, й наукові інститути, також промислові підприємства оборонного комплексу, які надають свої потужності, можливості, а також озброєння для підготовки кваліфікованих кадрів», - сказала Юлія Світлична.

Вона привітала всіх курсантів вишу, відзначивши: «Танковими військами завжди пишалися наші земляки та співвітчизники, адже їх історія – це результат наполегливої та творчої праці, їх здобутки завжди робилися в ім'я держави та народу». Керівник області наголосила, що сьогодні держава робить все для того, щоб забезпечувати та зміцнювати армію.

«Звичайно, потрібно зробити ще дуже багато, адже ми тільки-но на початку нашого розвитку. Держава розвивається, армія зміцнюється, наша країна обов’язково досягне найвищих результатів!», - сказала голова ХОДА.

Про заплановані на найближчий час заходи щодо зміцнення армії та, зокрема, підвищення якості професійної освіти українських військових повідомив Степан Полторак. Він розповів, що для того, щоб майбутні зміни в підготовці танкістів мали результат, він призначив нового начальника Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Ним став колишній начальник факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» полковник Олександр Сєрпухов.

Раніше ми писали, що рішення Уряду та Президента України щодо створення Інституту танкових військ на базі факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» є дуже важливим. Степан Полторак відзначив, що завдяки цьому вдасться обороноздатність України. 

"Харків має потенціал, завдяки якому забезпечує якісну підготовку особового складу танкових військ", - сказав він.

comments powered by HyperComments