В Лозівській НВК №10 відбулася масштабна реконструкція — Світлична

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:22
Навчальний рік для місцевих школярів стартував у капітально відремонтованій будівлі.
В Лозівській НВК №10 відбулася масштабна реконструкція — Світлична

Протягом 2017-2018 років в приміщенні Лозівського НВК №10 проходила масштабна реконструкція. 16 вересня заклад відвідала Юлія Світлична в межах свого робочого візиту. Вона розповіла, що нині освітня сфера потребує особливої уваги. На даний момент в Лозівському НВК №10 були вчасно завершені всі заплановані роботи. Голова ХОДА підкреслила, що спільними зусиллями громади, батьків, вчителів вдалося досягти бажаного результату.  

За цей час відбулася заміна дверей та вікон, відновлено покрівлю, утеплено горище. Відбувся капітальний ремонт системи опалення, облаштовано тепловий пункт зі смарт-датчиками. У самій школі відремонтували туалетні кімнати та облаштували душові кімнати. У харчоблоці була зроблена система вентиляції. Утеплено фасади, улаштовано відмостки. Заклад обладнали всім необхідним для забезпечення інклюзивної освіти. До школи закупили нові меблі та сучасне обладнання. Для реконструкції закладу була задіяна допомога міжнародних партнерів - німецької урядової організації GIZ. 

Як розповіла заступник директора НВК Оксана Кочерга, на час ремонтних робіт діти навчалися в інших закладах. НВК почав працювати вже у квітні цього року. Поточний навчальний рік проходить у вже відновленій школі.  

Зокрема, стало відомо, що всі школи Першотравневого району за два роки були переведені повністю на твердопаливні котли. Про це на своїй сторінці в мережі “Фейсбук” написала радниця голови ХОДА з гуманітарних питань та зв'язків з громадськістю Марія Андреас: “Проведено енергоаудит, замінено системи опалення, — зазначила вона, — економія становить майже 2 мільйони гривень. 

Нагадаємо, що У Лозівському районі зараз відновлюють низку об'єктів, до яких роками не було уваги. За словами голови ХОДА,  тут мова йде про комунальне господарство міста, дороги, заклади освіти тощо. 16 вересня Юлія Світлична здійснила робочий візит до Лозівського району.  

comments powered by HyperComments