Як на Харківщині будується житло для переселенців

Субота, 10 листопада 2018, 14:05
Про реалізацію проекту говорили 9 листопада під час зустрічі заступника голови ХОДА Михайла Черняка та представників Українського фонду соціальних інвестицій.
Як на Харківщині будується житло для переселенців

Михайло Черняк відзначив плідну співпрацю з фондом та німецькими партнерами на теренах будівництва житла для вимушених переселенців, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Радий, що можемо говорити вже про наступний етап реалізації проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VI). Певен, що співпраця буде плідною», - зауважив Михайло Черняк.

Також у ХОДА відбулася зустріч представників керівництва УФСІ та його Східного регіонального представництва з головами об’єднаних територіальних громад, головами РДА. Як зазначив в.о. директора Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов, фонд вже має досвід співпраці з Харківською областю, зокрема, завершується етап проекту зі створення житла для ВПО.

«Бюджет проекту для Харківщини, Запорізької та Дніпропетровської областей становив 9 млн євро. Так, у Харкові реалізується 6 об’єктів. 1 вже заселений, 2 отримали сертифікати на введення в експлуатацію й три найближчим часом будуть завершені», - відзначив Андрій Лактіонов.

Він також зауважив, що 3 жовтня поточного року фонд та Німецький державний банк розвитку KfW підписали Окрему угоду до фінансової та проектної угоди від 19 квітня 2018 року, якою передбачене надання Урядом Німеччини гранту в розмірі 9 млн євро на виконання проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI».

Зазначений проект спрямований на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб та розвиток інфраструктури (школи, дитсадки) у населених пунктах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей та підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

Особлива увага буде приділятися громадам, в яких зареєстрована велика кількість ВПО та у наявності є будівлі загальною площею не більш ніж 1200-1500 кв. м, що знаходяться в комунальній власності територіальних громад і можуть бути використані для створення соціального житла.

«Ті громади, які такі проекти запропонують, у разі, якщо вони будуть відібрані, також матимуть можливість провести модернізацію та ремонт дитячого садку чи школи, - підкреслив Андрій Лактіонов. - Також поділюсь інформацією, що вже є рішення Уряду Німеччини про виділення наступного гранту на 14,5 млн євро, який буде спрямовано на об’єкти первинної медицини. Проект буде розпочато восени 2019 року».

Усім учасникам зустрічі були надані бланки заявки на участь у проекті та опису технічного стану будівлі.

comments powered by HyperComments