Кернес використав сайт міськради для піару власного політпроекту – Опора

П'ятниця, 7 червня 2019, 20:54
7 червня представники партій «Опозиційний блок», «Відродження», «Партія мира та розвитку» «Довіряй ділам» та «Наші» заявили про своє об’єднання для участі на парламентських виборах.
Кернес використав сайт міськради для піару власного політпроекту – Опора

За дві години новина про це з’явилась на сайті Харківської міської ради.

Одним із учасників об'єднання став міський голова Харкова Геннадій Кернес, який є співголовою партії «Довіряй ділам». На сайті міськради новина про об’єднання подана в розділі «Суспільство». Окрім неї там розміщуються лише новини з фестивалів, конкурсів та інших культурних подій міста - новини про інші партії, політичні сили у розділі відсутні, зазначає Громадянська мережа ОПОРА. 

У новині, яка вийшла під заголовком «Чотири опозиційні партії заявили про спільну участь у парламентських виборах та уклали Меморандум єдності опозиційних сил», розповідається про процес об’єднання та цитується меморандум, який уклали політсили. Окрім того в матеріалі подані цитати голови фракції «Опозиційний блок» у Верховній Раді Вадима Новинського і мера Харкова, голови партії «Довіряй ділам» Геннадія Кернеса.

За думкою координатора мережі Миколи Зінченко, використання офіційного сайту органів місцевого самоврядування для піару політичних проєктів носить ознаки використання адміністративного ресурсу. 

«Представники партій прямо вказують, що це об'єднання створене з однією метою – участь у парламентських виборах. Однак, з юридичної точки зору, до офіційної реєстрації партії Центральною виборчою комісією для участі у виборах, ми не можемо говорити, що це є агітацією. Ми закликаємо Харківську міську раду утриматись від подібних матеріалів для забезпечення принципу рівності виборчого процесу», — заявив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Харківській області М. Зінченко.

Нагадаємо, чотири опозиційні партії заявили про спільну участь у парламентських виборах та уклали Меморандум єдності опозиційних сил. До складу об'єднаної команди увійшли представники партій «Опозиційний блок», «Відродження», «Довіряй ділам» та «Наші».

Як ми писали раніше, на думку експертів подібне об'єднання виглядає більш органічним, оскільки не виключає приєднання партії (в разі проходження в парламент) до правлячої коаліції. У той час, як наявність в проекті фігури Віктора Медведчука, швидше за все, виключає такий варіант.

comments powered by HyperComments