По Харкову курсувало таксі з політичною рекламою

П'ятниця, 12 липня 2019, 11:12
Представництво Громадянської мережі ОПОРА у Харкові написало заяви в поліцію через агітацію на таксі.
По Харкову курсувало таксі з політичною рекламою

Спостерігачі двічі звертались до поліції через агітацію на громадському транспорті на користь кандидата в депутати Олександра Куницького, повідомляють в прес-службі ОПОРИ.

9 липня спостерігачка ОПОРИ зафіксувала на парковці навпроти Київського райвідділу поліції у Харкові, який розташований на вулиці Алчевських, 49 таксі «7707», на поверхні якого була розміщена агітація кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 169 від політичної партії «Слуга народа» Олександра Куницького — численні написи «Зе!депутат. Слуга народу», «Харків. Київський р-н. Олександр Куницький. #Зробимо їх ще раз», «Зе!депутат #zpsanek».

Аналогічне таксі служби «7707» з агітацією на користь кандидата ОПОРА виявила 6 липня біля бізнес-центру «Радмір Експохол», де Олександр Куницький в той час проводив зустріч з виборцями. На даху і бічній поверхні машини були розміщені наліпки «Зе!депутат. Слуга народу», «Харків. Київський р-н. Олександр Куницький. #Зробимо їх ще раз», «Зе!депутат #zpsanek».

В обох випадках спостерігачі ОПОРИ написали заяви до поліції про можливе порушення, передбачене статтею 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях».

В ОПОРІ нагадали, що згідно з частиною 9 статті 74 закону України «Про вибори народних депутатів України» прямо заборонено розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування.

Нагадаємо, що в Харківській області продовжують фіксувати порушення виборчого законодавства. Тільки за одну добу правоохоронцями було зареєстровано 22 повідомлення щодо подібних порушень.

Крім цього, на Харківщині продовжують фіксувати випадки так званого «гречкосійства», коли кандидати намагаються купити прихильність виборців подарунками та розважальними заходами. В хід йде організація свят, роздача ліків та безкоштовні смаколики.

comments powered by HyperComments