Харківські правоохоронці встановлюють обставини травмування патрульного та поранення пасажира авто

Четвер, 13 лютого 2020, 16:48
У селі Хроли Харківської області в ніч на 13 лютого екіпаж патрульної поліції намагався зупинити автомобіль «Subaru», водій якого порушив правила дорожнього руху, а на вимогу про зупинку не реагував.
Харківські правоохоронці встановлюють обставини травмування патрульного та поранення пасажира авто

Під час переслідування поліцейські заблокували рух правопорушнику. Патрульний намагався наблизитися до автівки, але водій раптово розпочав рух, створюючи загрозу для життя  правоохоронця, повідомили у Відділ комунікації поліції Харківської області.

Поліцейський,  відповідно до вимог  п.  7 ч. 4 ст. 46 «Закону України  про  Національну поліцію України», здійснив три постріли для зупинки транспортного засобу, однак автівка зникла.

Згодом з’ясувалося, що водій автомобіля, який втікав від патрульних, доставив у лікарню пасажира з вогнепальним пораненням.

Інформацію за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Також ДБР  у  м.  Полтава  за  даним  фактом внесені  відомості  до  Єдиного  реєстру  досудових  розслідувань  за  ознаками  кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, проводиться перевірка за фактом застосування зброї поліцейським. Усі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань.

 

comments powered by HyperComments