Як проходила евакуація українців з Китаю (ФОТО, ВІДЕО)

Четвер, 20 лютого 2020, 14:41
Літак із евакуйованими з Уханя громадянами приземлився у харківському аеропорту сьогодні, 20 лютого, о 11:50.
Як проходила евакуація українців з Китаю (ФОТО, ВІДЕО)

Перед цим літак дозаправився в Борисполі, повідомили у прес-службі МВД. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ.

На борт літака буде доправлено додаткове харчування і засоби індивідуального захисту. 

Голова ХОДА Олексій Кучер повідомив, що наш регіон може стати транзитним для переміщення пасажирів, яких евакуювали з КНР.

Він відзначив, що в разі, якщо літак сяде в Харкові, на місці людей ще раз оглянуть медики, проводити пасажирів через термінал не планують – їх одразу розмістять в автобусах та переміщуватимуть далі.

У Харкові співробітники Держприкордонслужби забезпечили прикордонне оформлення 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю, повидомляє Depo.Харків з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

За відомостями ДПСУ, на борту літака, окрім 22 членів екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, прилетіло 72 пасажири. Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Інформацію про осіб, які прибули в Україну, прикордонники отримали завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту.

Близько 14.00 колона автобусів з пасажирами літака з Уханя вирушила до Полтавської області. За інформацією голови ХОДА Олексія Кучера, всіх людей у харківському аеропорту перевірили медики – ознак коронавірусу ні в кого немає.

Автобуси з громадянами, які були евакуйовані з Китаю, виїхали з території харківського аеропорту в напрямку Полтавської області, повідомив журналіст Олександр Махов, який був із евакуйованими у літаку, передає Depo.Харків.

Він також опублікував фото з автобусу, на якому видно, що пасажири, які є членами екіпажу, – у захисних масках, деякі навіть у захисних костюмах.

 

 

comments powered by HyperComments