Можливості для зловживань: до складу ОВК у 179 окрузі увійшла колишня довірена особа кандидатки від «Слуги Народу»

Субота, 29 лютого 2020, 17:09
ЦВК за один день прийняла дві сумнівні постанови стосовно виборів у парламент на виборчому окрузі № 179 Харківської області.
Можливості для зловживань: до складу ОВК у 179 окрузі увійшла колишня довірена особа кандидатки від «Слуги Народу»

Так, 24 лютого постановою №55 ЦВК припинила повноваження довіреної особи кандидата в народні депутати України Вікторії Алєксєйчук від партії «Слуга народу» Ірини Кравчини.

Підставою для скасування реєстрації стала заява Алексійчук, яка надійшла до ЦВК 23 лютого.

Тож Центральна виборча комісія постановила:

1. Скасувати реєстрацію довіреної особи кандидата в народні депутати України Алєксєйчук Вікторії Іванівни, зареєстрованої в одномандатному виборчому окрузі № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року, Кравчини Ірини Борисівни.

2. Зобов’язати Кравчину І.Б. негайно повернути до Центральної виборчої комісії посвідчення довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі.

Вже постановою №57 Ірина Кравчина була включена до складу окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 179 від політичної партії «Слуга народу».

До речі, саме постанова №57 викликала заяву Комітету виборців України щодо ситуації на 179-му окрузі. На думку КВУ, дострокове припинення повноваження голови та члена комісії від політичної партії «Слуга Народу», а також заміна чотирьох членів комісії, включених до складу ОВК за поданням голови ЦВК може свідчити про можливі зловживання в роботі окружної виборчої комісії.

Нагадаємо, що раніше КВУ повідомляв про використання недоброчесних технологій в 179 окрузі. Зокрема, висування кандидатів-двійників та розповсюдження фальшивої агітаційної продукції

comments powered by HyperComments