В Харкові вшанують пам’ять воїнів, які загиблі в російсько-українській війні

Вівторок, 3 березня 2020, 13:09
У Харкові 5 березня відбудеться панахида за усіма воїнами, які загинули смертю хоробрих у лютому цього року.
В Харкові вшанують пам’ять воїнів, які загиблі в російсько-українській війні

Як повідомляють організатори, захід відбудеться біля пам’ятника Героям АТО/ООС на майдані Захисників України. Початок – 19.00.

"Цим заходом Північно-східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті спільно з Харківською єпархією ПЦУ та Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб започатковують у нашому місті щомісячне вшанування пам’яті захисників України, загиблих в російсько-українській війні.

Так вже робиться у Києві. На початку кожного місяця синодальний відділ військового духовенства ПЦУ, Український інститут національної пам’яті, Мінветеран запрошують усіх охочих до храму Іоанна Богослова у Михайлівський Золотоверхий монастир на панахиду за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України та на молитву за перемогу українського війська.

Відтепер ця традиція розповсюджується і на регіони. Ми прагнемо, передусім, віддати шану українським воїнам, що загинули у боях з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами. А ще – згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадати суспільству про російську агресію, долучити до вшанування полеглих героїв широке коло небайдужих мешканців Харківщини", - йдеться у повідомленні.

 

comments powered by HyperComments