Вчора Пархомівка, сьогодні – Пісочин. Світлична проїхалася по «будівництвах Кучера» на Харківщині

Вікторія Христич  |  П'ятниця, 29 травня 2020, 17:22
Народний депутат Юлія Світлична другий день поспіль здійснює робочий рейд по так званих об'єктах незавершеного будівництва Харківської ОДА.
Вчора Пархомівка, сьогодні – Пісочин. Світлична проїхалася по «будівництвах Кучера» на Харківщині

Під час робочої подорожі парламентаря містечками і селищами Харківської області екс-губернаторка завітала до Пісочина та Краснокутського району, де провела низку зустрічей з представниками місцевої громади. Під час зустрічей мешканці Пісочина і Пархомовки, закрема підняли питання завершення будівництва (в Пархомовці — реконструкції) школи та дитячого садка.

«Два роки тому у Песочині ми розпочали будівництво початкової школи і дитячого садка, — розповідає Ю. Світлична. — Людям це обіцяли більше 20 років. І це дуже важливий об'єкт для містян. На кінець 2019 готовність була 95%. Треба завершувати! Але, на жаль, в цьому році кошти на будівництво з державного бюджету надійшли тільки сьогодні, і то — лише частина. А вже кінець травня ...».

За її словами, місцева влада, розуміючи, що зупиняти будівництво неможливо, прийняла рішення не чекати коли будуть виконані зобов'язання, які брав на себе Державний фонд регіонального розвитку, а продовжити фінансування завершальних робіт зі свого селищного бюджету. 

«Підтримую відповідальних керівників і вдячна місцевим платникам податків. Обов'язково проконтролюємо, щоб держава виконала всі свої фінансові зобов'язання перед громадою Песочина », — пообіцяла нардеп.

Як повідомляло Depo.Харків, будівництво школи в мікрорайоні "Мобіль" розпочалося наприкінці 2015 року. Це перша в Харківській області школа, яку зводили "з нуля" за останні 12 років. Школа триповерхова. Навчатися тут зможуть 640 дітей. До її запуска у Пісочині не вистачало близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальні заклади: колегіум, який переповнений у два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.

Усього до послуг учнів у школі — 27 навчальних кабінетів, 2 комп'ютерні класи (59 ПК), 2 лінгафонні кабінети, спортивна зала, актова зала, бібліотека, спортивний майданчик, стадіон, їдальня, відпочинкові зони, кімната для відпочинку дітей з особливими потребами. За сучасними вимогами мають бути обладнані кабінети фізики, хімії, біології, географії, інформатики, початкової школи, математики, української мови, історії України, мистецтва й лінгафонний кабінет.

У цьому мікрорайоні живе багато сімей з дітьми, тому потреба в навчальному комплексі назріла давно.

«Люди дуже чекали цього, тому що мікрорайон великий, але не було ані дошкільного навчального закладу, ані початкової школи», — розповів селищний голова Песочина Олег Чернобай.

Губернаторство Ю.Світличної запамяталося, зокрема, саме будівництвом багатьох інфраструктурних об'єктів регіону. Нові дитячі садки в Пісочині та Південному, медичний центр європейського рівня в Харкові, парк в Дергачах і басейн в Ізюмі, нова школа в Богодухівському районі і сучасний спортивний комплекс в Краснокутську, амбулаторії та центри адміністративних послуг майже по всіх районах області, — це перелік тільки об'єктів 2019 року. Серед найбільших інфраструктурних об'єктів, які капітально відновили минулого року — найдовший міст області в Балаклійському районі, який до цього не бачив ремонту майже 60 років.

Також вчора політик відвідала Краснокутський район, зустрівшись с керівниками закладів медицини і освіти у Краснокутську та музею в Пархоаівц. Повернувшись до Харкова, Юлія Світлична закликала обласну владу закінчити будівництво та реконструкцію життєво важливих для місцевих жителів об'єктів — спорткомплексу в Краснокутську і школи в Пархомівці,

Нагадаємо, тиждень тому прес-служба ХОДА з посиланням на пост губернатора в FB заявила про виконання ремонтних робіт у Пархомівці вже на 60%. 

Втім, як повідомляла "Варта", красномовно розповідаючи про "новий навчальний рік — в оновленій школі!", Олексій Кучер жодним словом не обмовився про те, що кошти на ремонт школи буди виділені ще минулого року, за попередньої влади. Тобто, обладміністрація Кучера ані до фінансування тих робіт, ані до їх проведення жодним чином поки що не приклала жодних зусиль. 

 

comments powered by HyperComments