ТОП-10 мегапроектів Ярославського для Харкова: за що бізнесменові присвоєно звання «Почесний громадянин»

Понеділок, 20 липня 2020, 19:32
Міська газета «Харьковские известия» зібрала перелік найбільш відомих добрих справ які зробив для міста його почесний громадянин, відомий український бізнесмен Олександр Ярославський.
ТОП-10 мегапроектів Ярославського для Харкова: за що бізнесменові присвоєно звання «Почесний громадянин»

Найяскравіші і знакові сторінки останніх десятиліть історії Харкова пов'язані з ім'ям власника і президента групи DCH, який відомий далеко за межами України.

«Його любов до рідного міста і романтична, і практична, і нескінченна одночасно, - описують автори ставлення Ярославського до рідного міста. І наводять його показове висловлювання часів початку нинішньої пандемії, коли бізнесмен активно зайнявся боротьбою з коронавирусной напастю: «Треба не тільки зі сльозами на очах згадувати, як вони люблять Харків і Слобожанщину, - сказав почесний харків'янин про допомогу бізнесменів місту, - а засунути руку в кишеню до манжет і від душі дати грошей рідному регіону».

 «Харьковские известия» підкреслюють: «Ми обмежили наш список добрих справ Олександра Ярославського тільки самими публічними проектами і тільки Харківщиною, - уточнюють автори проекту.

ТОП-10 мегапроектів Ярославського для Харкова, на думку журналістів, виглядає так:

- $ 300 млн., вкладені Олександром Ярославським, для того, щоб Харків став приймаючим містом Євро-2012 (будівництво стадіону, аеропорту, першого в місті luxury-готелю та ін.)

- «золота ера» харківського футбольного клубу «Металіст» (6 «бронз», «срібло», єврокубки);

- регбійний клуб «Олімп» - найтитулованіший в Україні, основа національної збірної;

- відродження Харківського тракторного заводу (ХТЗ);

- бізнес-парк «Екополіс ХТЗ» ($ 1 млрд. інвестицій до 2033 г.)

- шлях харківського «УкрСиббанку», який завдяки Ярославському вийшов на національний рівень, а потім і на міжнародний в складі BNP Paribas;

- успішний розвиток Міжнародного аеропорту «Харків», побудованого Ярославським до Євро-2012 (1,3 млн. пасажирів в 2019 р прихід міжнародних авіаперевізників, європейське визнання);

- Kharkiv Palace Hotel 5 * як нова архітектурна пам'ятка, прикраса пл. Свободи і центр ділового і культурного життя національного і міжнародного масштабу;

- системна підтримка харківських вузів;

- антіCOVIDні заходи, боротьба з пандемією: ПЛР-тести для України і Харкова, «штучну легеню» для харківських лікарень, проднабори і аптечки харківським пенсіонерам, мобілізація харківського бізнес-спільноти.

Кожен з проектів Ярославського - внесок в розвиток Харкова, який робить місто краще, комфортніше, безпечніше, сучасніше. «Не словом, а ділом - в цьому весь Ярославський. «Якщо у тебе правильна ідея і правильна мета, ти обов'язково доб'єшся того, на що себе націлив», - наводять журналісти слова, одного разу сказані бізнесменом. І додають: «Правильність його цілей підтверджує життя».

Нагадаємо, що Харківська міськрада кілька тижнів тому присвоїла Олександрові Ярославському звання «почесний громадянин Харкова».

Традиція такого суспільного визнання заслуг видатних харків'ян сягає своїм корінням у XIX століття. Серед почесних громадян «першого призову» в позаминулому столітті були Владислав Франківський, доктор медицини і засновник міської дитячої лікарні; Олександр Петров, харківський губернатор в 1886-1895 роках; Леонард Гіршман, відомий лікар-офтальмолог. Всього 124 людини за час існування звання стали почесними громадянами міста. Одночасно почесними громадянами і Харкова, і Харківській обл. є 12 осіб, серед яких і Олександр Ярославський.

comments powered by HyperComments