Чи загрожує Харківщині посилення карантину: ХОДА констатує стабільну ситуацію

Середа, 5 серпня 2020, 14:39
Підстав для посилення карантинних заходів в Харківській області немає.
Чи загрожує Харківщині посилення карантину: ХОДА констатує стабільну ситуацію

Представники Харківської облдержадміністрації називають ситуацію зі збільшенням кількості хворих на коронавірус стабільною. Причина, кажуть чиновники, - збільшення кількості тестувань, передає KharkivToday.

За словами виконуючого обов'язки директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадія Бондарчука, різкого зростання захворюваності в області немає.

«За останню добу проведено 1 959 досліджень, 1003 - методом ПЛР, решта - ІФА, підтверджено позитивних 145. Різкого зростання в Харківській області немає, враховуючи збільшення кількості тестів», – сказав Бондарчук.

В інфекційній лікарні сьогодні лікуються від коронавируса 240 осіб, лише за вівторок 4 серпня було госпіталізовано 36 пацієнтів з підтвердженим діагнозом. Десять осіб перебувають в реанімації. За словами Бондарчука, тестування проводять в основному серед оточення людей з підтвердженим діагнозом, але безсимптомним перебігом захворювання.

«Чим більше буде досліджень, тим більше пацієнтів буде виявлено з позитивним діагнозом. Є безсимптомні носіями без проявів, вони є оточенням тих, хто захворів. Це основна частина виявлених. Ми констатуємо стабільну ситуацію. Показники стабільні, підстав для посилення немає», – сказав Бондарчук про можливий перехід Харківської області з «зеленої» зони карантину в «жовту».

На ранковому брифінгу 5 серпня глава МОЗ Максим Степанов назвав ситуацію з коронавірусом в Харківській області дуже напруженою – шість днів поспіль встановлені МОЗ показники перевищені за рівнем і динаміці захворюваності: «У Харківській області з 146 хворих за останню добу, 133 людини – це жителі міста Харкова. Вчора також із загальної кількості захворілих в Харківській області, 124 людини - це жителі Харкова. Мені здається, що там дуже напружена ситуація. Я прошу звернути на це увагу місцеву владу в першу чергу», – сказав Степанов.

Нагадаємо, раніше головний санлікар Харківщини Любов Махота зауважила, що велика кількість нових випадків коронавірусної інфекції у Харківської області пов’язана з тим, що люди перестали дотримуватися карантинних обмежень.

comments powered by HyperComments