На будівництво харківського онкоцентру не надійшло ні копійки – Світлична

Середа, 21 жовтня 2020, 11:43
У Харкові в цьому році на будівництво нового онкоцентру не виділено фінансування.
На будівництво харківського онкоцентру не надійшло ні копійки – Світлична

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«На сьогодні 100 млн. грн так і не надійшли до обласного бюджету! Ні копійки! Необхідної постанови Кабінету Міністрів досі немає. На сесії обласної ради питання цієї субвенції з держбюджету обласна адміністрація навіть не піднімала. Порядок використання даних фінансових коштів відсутня, так само, як і відповідні експертизи, необхідні для виконання будівельних робіт. Без вищевказаних рішень і дій не може бути оголошений навіть тендер. А він повинен бути міжнародним, термін його проведення - 60 днів», - повідомила вона.

Нагадаємо, у 2019 році було розпочато будівництво сучасного онкологічного центру. Для цього було виконано велику підготовчу і проєктну роботу, забезпечено річне фінансування будівництва, прийняті усі необхідні рішення місцевих рад та органів виконавчої влади.

Для подальшого будівництва онкоцентру планувалося отримати на 2020 рік із державного бюджету майже 280 млн грн. Ці кошти, разом із коштами обласного бюджету, дозволили би виконувати графік будівництва, та при подальшому фінансувані завершити загальнобудівельні роботи (1 та 2 черга) у грудні 2021 року. У 2022 році планувалось виконати роботи з 3 черги (благоустрій) та 4 черги (медична частина та оснащення обладнанням) і, таким чином, завершити будівництво усього медичного комплексу. Але у січні 2020 року  будівництво онкологічного центру у Харкові було повністю зупинене.  

comments powered by HyperComments