Українські війська проводять блискавичний контрнаступ на Харківщині

П'ятниця, 9 вересня 2022, 12:20
Хороші новини надходять з Харківщини: ЗСУ звільнили від окупанта понад 1000 кв км в останні кілька днів.
Українські війська проводять блискавичний контрнаступ на Харківщині

Сили оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Завдяки вмілим і злагодженим діям Збройні Сили України, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Під ударами ЗСУ рашисти відступили (і відступають) із кількох напрямків. Напередодні прапор України замайорів над Балаклією. До того на Харківщині українські військові звільнили селище Чкаловське, Шевченкове, Волохів Яр. 

З ранку з Куп'янська, який з березня був транспортним вузлом Ізюмського угруповання рф, окупанти почали вивозити техніку, паливо та БК, а також місто залишили проросійські чиновники та співробітники ФСБ. Втрата Куп'янська міцно ускладнить постачання Ізюмського угруповання РФ, більше того, може призвести до того, що Ізюм буде залишено, а війська змушені будуть відійти за Сіверський Донець.

У Великому Бурлуку окупанти потонули у своїй крові. 

За даними розвідки, окремі ворожі підрозділи зазнали значних втрат. Окупанти намагаються евакуювати поранений особовий склад та пошкоджену військову техніку в райони населених пунктів Вільхуватка та Бородоярське.

Не маючи зв'язку та управління, російські військовослужбовці масово здаються у полон. Особовий склад окупаційних військ в цивільному одязі вдається до дезертирства і намагається повернутися на територію російської федерації. Так, протягом доби, відзначено понад 15 таких випадків.

В Генштабі повідомили, що українські військові відбили наступ російської окупаційної армії у районах населених пунктів Уди, Костянтинівка, Вірнопілля, Плоске та Кам'янка Харківської області.

Відчуваючи свою безпорадність, окупанти завдавали авіаційних та ракетних ударів по Костянтинівці, Циркунах та Харкову з Білгородської області. Також на Харківському напрямку, зі ствольної й реактивної артилерії, окупанти обстріляли населені пункти Уди, Соснівка, Дуванка, Цупівка, Прудянка, Дементіївка, Великі Проходи, Питомник, Руські Тишки, Петрівка, Перемога, Байрак та Костянтинівка.  На Слов’янському напрямку – біля Долини, Краснопілля, Слов’янська та Микільського.

comments powered by HyperComments