У Львові організовують виставку про Харків

Вівторок, 4 жовтня 2022, 18:29
У Львові експонуватимуть виставку світлин про архітектуру Харкова.
У Львові організовують виставку про Харків

Також в межах заходу запланована серія вечірніх лекцій від тамтешніх культурних діячів та активістів. Учасники зможуть дізнатися більше як про саме місто, так і про культурні ініціативи, які там діють.

«Радянське місто з широкими вулицями та будівлями сталінського ампіру? "Сіре" місто спальних районів? Всіх, хто не встиг побувати в нашому чудовому місті, запрошуємо на виставку, де покажемо Харків з різних сторін: його затишні вулички, гарні будинки кінця XIX – початку XX ст. та інші цікавинки. І обов'язково познайомимо вас з харків'янами та культурними проєктами нашого міста! А для всіх тих, хто вимушено опинився далеко від дому, це буде можливість відчути атмосферу рідного міста і помріяти, як ми будемо його відбудовувати», – йдеться в запрошенні організаторів.

Виставка “ПРО ХаРКІВ” експонуватиметься з 6 до 31 жовтня у Львівському муніципальному мистецькому центрі (вул. Стефаника, 11), за підтримки управління охорони історичного середовища ЛМР, ЛКП «Бюро спадщини» та Львівського муніципального мистецького центру. Організатором є харківська громадська ініціатива "dveryki”. Вхід вільний.

Кураторка виставки - координаторка харківської громадської ініціативи "dveryki" Олександра Струмскас. Авторки світлин - Анна та Ярослав Єрсак.

«Бюро спадщини» від початку повномасштабного вторгнення росіян активно підтримує ініціативи громадських активістів з міст, які зазнали руйнувань чи опинилися в окупації. Так, на початку літа спільно з громадськими активістками із Нової Каховки організували вуличну виставку “Окупована спадщина”, яка популяризує культурну спадщину південної України. Зараз спільно з громадською ініціативою "dveryki” підготували проєкт з популяризації культурної спадщини Харкова”, - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

comments powered by HyperComments