Харкiв

12:39
Це один з напрямів програми розвитку сільських територій України, затвердженої постановою Кабміну №955.
11:15
Українські села поступово вимирають, адже люди через відсутність роботи, транспортної та соціальної інфраструктури не хочуть жити у глибинках та назавжди покидають сільську місцевість. Аби села не занепадали, необхідно негайно вирішувати вище вказані проблеми. Про це під час виставки «Агропорт» повідомила Ірина Озимок, менеджер програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund.
10:53
За словами Катерини Конащук, віце президента по комерції компанії «AgroGeneration, однією з найбільш значних проблем агарного сектору є недоступність фінансових ресурсів.
09:34
Енергетичний потенціал біомаси, яка отримується з різних галузей сільського господарства Харківщини, доволі високий. Область у цьому плані, впевнені німецькі вчені, можна вважати біоенергетичним клондайком країни. Про це під час виставки «Агропорт-2015» повідомив Станіслав Ігнатьєв, директор регіонального центру міжнародних проектів і програм, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.
09:02
«Якщо розгледіти газовий баланс України за минулі роки, то можна дійти висновку, що річне споживання газу як мінімум на 50% забезпечувалося імпортним. При цьому внутрішній видобуток коливався на рівні 19-20% млрд. метрів кубічних». Про це повідомив Олег Гичка, експерт центру глобалістики «Стратегія 21» під час дискусії «Енергоефективність – виклики для сільських територій» на виставці «Агропорт -2015».
08:29
Завдяки офісу, який нещодавно відкрили у Вашингтоні, у Харкові відкриється бізнес-школа, а нафтогазове обладнання виведуть на американський ринок. Про це розповів Олександр Лукашов, керівник групи з розробки стратегії Харківської області, під час панельної дискусії «Партнерство для розвитку сільських територій» на виставці «Агропорт-2015».
08:04
На Харківщині є всі умови для розвитку машинобудування та створення цілого окремого профільного кластеру. Для цього область має весь комплекс промислових підприємств, починаючи від інжинірингу та виробництва до пусконалагоджувальних робіт. Про це розповів під час виставки «Агропорт-2015» керівник групи з розробки стратегії Харківської області Олександр Лукашов.
07:39
На Харківщині створять три центри у Лозовій, Куп’янську та Ізюмі, що за бюджетним фінансуванням нічим не відрізнятимуться від Харкова. Про це під час виставки «Агропорт-2015» розповів керівник групи з розробки стратегії Харківської області Олександр Лукашов.
22:11
Роман Хрипко, менеджер з розвитку бізнесу, окреслив низку проблем, з якими зараз стикаються українські фермери. За його словами, вони в першу чергу полягають в фінансуванні, низьких цінах на продукцію та невизначеності з ринком землі.
20:21
В країні запрацював Державний фонд регіонального розвитку. Про це під час виставки «Агропорт-2015» розповів керівник групи з розробки стратегії Харківської області Олександр Лукашов.