Харкiв

21:40
Симфонічний оркестр Харківської філармонії сьогодні, 15 вересня, дав концерт на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України. Музиканти присвятили свій виступ майбутньому Дню рятувальника. Курсанти, педагоги, ветерани та інші гості святкового заходу почули музичні твори таких композиторів, як Ісаак Дунаєвський, Йоганн Штраус, Антонин Дворжак.
21:18
На Харківщині співробітники Державної прикордонної служби України спільно із співробітниками СБУ затримали трьох громадян України. Вони на автомобілях намагалися незаконно перетнути державний кордон з товарами народного споживання. Про це повідомили "SQ" в прес-службі Держприкордонслужби.
12:53
Харківська область тепер може бути забезпечена власним паливно-енергетичним ресурсом. Недавно було знайдено газоконденсатне Малокрінківське родовище, яке після довгого дослідження дало точне підтвердження реальних запасів викопного приблизно на 30 млн.куб.м. Відкрита свердловина може виробляти до 20 тис.куб.м газу всього лише за добу. Таким чином, видобуток палива може істотно перевершувати наявний на даний момент реверс газу з ЄС по одній трубі. Цього можна досягти за рахунок більш детального дослідження родовища та застосування модернізованої технології.
20:13
Потерпілим визначили індивідуальний курс реабілітації. У Харківській області в стаціонарних умовах фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ НнР) надали медичну допомогу більше 2000 особам, які постраждали в зоні проведення антитерористичної операції. Про це УНН повідомили в Регіональному медіа-центрі МО України. Так, серед тих, хто прибув з району ведення бойових дій на Донбасі, більше 1800 військовослужбовців Збройних Сил, близько 180 співробітників МВС, приблизно по 20 прикордонників і бійців СБУ, а також 13 цивільних осіб.
20:10
12 вересня 2014 року відбулася презентація книги польського економіста, ініціатора польських економічних реформ 1989-1991 рр. професора Лешека Бальцеровича "800 днів: коротка історія великих змін".
00:25
На ВАТ "Турбоатом" (Харків) у вересні зібрали і провели функціональні і масляні гідровипробування робочого колеса для енергоблока №6 Дніпродзержинської ГЕС (Дніпропетровська обл.). Про це повідомив сайт підприємства. Устаткування здане під відвантаження, його відвезуть на станцію. Завод також виконає шеф-монтаж і пусконалагоджувальні роботи.
00:22
Проект створення лабораторії ДНК-аналізу в Харкові вимагає додаткового фінансування. Про це 12 вересня на засіданні постійної комісії Харківської облради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією і злочинністю повідомив начальник Головного управління МВС України в Харківській області, депутат облради Анатолій Дмитрієв.
16:43
Два пам'ятники Леніну - в Орджонікідзевському та Жовтневому районах Харкова - сьогодні вночі було повалено. Одну зі скульптур стягнули тросом та переламали навпіл, а другу зруйнували разом із постаментом.
00:10
У Харкові формуються партизанські загони. Серед жителів міста, які записалися в партизани, люди різної статі, віку, комплекції і соціального статусу.
23:48
Українські підприємства, орієнтовані на постачання продукції до Росії, зупиняють свою роботу. Про зупинку виробництва повідомляє сьогодні прес-служба Харківського заводу ПАО "Автрамат".