Харкiв

10:57
Неділя 19 січня в революційному харківському русі стала особливим днем. Допоки в Києві відбувалось народне Віче, традиційний кількатисячний харківський Євромайдан приймав політиків та громадських активістів. Виступали народні депутати-харків'яни Ігор Швайка, Арсен Аваков, але, мабуть, найбільше мітингарі очікували на киянина Олеся Донія, одного із організаторів студентського руху 1980-х, суспільного діяча та позафракційного депутата, котрий проголосував за одіозний проект держбюджету для того, щоб, як зазначає газета «День», «домогтися виділення коштів на його округ, що охоплює Коломийщину та Городенківщину» (- Доній обраний у мажоритарному окрузі на Івано-Франківщині ).
00:05
У харківського Євромайдану знову гості. 19 січня підтримати мітингувальників східної столиці завітали представники мистецького об’єднання «Остання Барикада». Щоправда, замість чарівної Анжеліки Рудницької перед майданівцями виступив вже не надто бажаний і зовсім не співак Олесь Доній. Виступило кілька поетів, в тому числі Олександр Демченко з Донецька. Головною музичною подією недільного Майдану став виступ гурту «Телері», котрий прославився своїм хітом «На Антимайдан виходять тітушки».
15:13
На підтримку Євромайдану 18 січня харків'яни влаштували велопробіг – Веломайдан. Попри те, що саме цього дня в місті випав густий сніг і дороги були заметені, кілька десятків сміливців проїхали вісім кілометрів. Колонною і з прапорами.
13:34
Ось уже четверту добу активісти розмірковують про майбутні кроки української влади та додають «креативу» спротиву. Замість касок – каструлі, замість автомобілів – велосипеди. На харківському Євромайдані з п'ятниці людей навіть побільшало. А в той день, коли депутати тягли руки за контрактні (за паспортами) SIMки та «заочне» судочинство, тобто 16 січня, харківські студенти-євромайданівці рушили ходою до будівлі ГУ МВС України в Харківській області та провели там мітинг.
16:00
19 січня на харківський Євромайдан приїдуть митці з об’єднання «Остання барикада». А ось засновник і голова цього об’єднання, відомий депутат Ради Олесь Доній від поїздки на Схід відмовився, ймовірно, внаслідок масової критики його спільного голосування з провладними депутатами в «чорний четвер» 16 січня.
15:57
Комісія відмовила в пом'якшенні режиму відбування покарання колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.
17:58
У Харкові на Салтівці (це найбільший в Україні житловий масив) біля самісінької кільцевої дороги планують побудувати новий мікрорайон.
17:00
Голова харківської громадської організації "Оплот" та власник однойменного бійцівського клубу, в минулому співробітник СБУ, Євген Жилін погрожує знести Євромайдан у Києві.
23:31
По-перше, назва проекту написана з явним порушенням елементарних правил орфографії. По-друге. ми любимо тварин і не знаємо жодного випадку їх посягання на права людей. Але, вміщуємо цю інформацію виключно з метою попередити всіх кришталево чесних суддів і міліціонерів, а також інших посадовців від можливої, гадаємо, зовсім зайвої в їх нелегких трудах, популярності.
19:29
У харківському фонді «Ренесанс» відбулася зустріч з політологом, професором Національного університету «Києво-Могилянська академія», членом ради ВО «Майдан» Олексієм Гаранем.