Харкiв

18:04
14 січня Харківський Літературний музей запрошує усіх привітати зі 120-річним ювілеєм одного з героїв літературного Харкова Василя Еллана-Блакитного (1894-1925 рр.). Цей ювілей – добра нагода довідатися більше про один з найцікавіших періодів історії Харкова та заразом перевірити, яку пам'ять лишив по собі в місті поет-революціонер.
19:10
Сьогодні на своєму власному профілі поетичного інтернет-сайту "Стихи.ру" відома харківська поетка Лариса Вировець, учасниця харківського Євромайдану, зіткнулася з погрозами на свою адресу.
17:16
У нашому місті встановилась чудова традиція: вже шостий рік на Різдво святковий трамвайчик збирає харків'ян. Та він не просто возить їх вулицями Харкова, але й веселими піснями, колядками, різдвяним вбранням дарує справжню радість і дорослим, і дітям.
22:51
5 січня в незалежному культурному центрі "Indie" (Харків, вул. Чернишевська, 4/6) відбувся поетичний вечір Світлани Поваляєвої та Іллі Рісенберга. На зустрічі з харків'янами автори не лише читали власні вірші, але й ділилися думками щодо останніх подій в країні.
17:02
У неділю біля пам'ятника Тарасу Шевченку на традиційні вже мирні збори зібралось декілька сотень людей. Для місцевого Євромайдану вірші читали Сергій Жадан, Віктор Бойко, Леонід Логвиненко, Іван Андрусяк, Ростислав Мельників і багато інших поетів.
16:03
Співи, колядки, вертеп і привітання – все це харків'яни вирішили вмістити в одному святковому, суто міському транспорті. 7 січня 2014 року традиційний вже «Різдвяний трамвай» вирушить центральними вулицями Харкова.
09:35
У неділю, 29 грудня, на харківському Євромайдані обиратимуть лауреатів народної премії «Золотий Тремпель». Загалом у неї буде п’ять основних номінацій. Для «переможців» засновники премії підготували символічні нагороди.
13:59
24 грудня біля третьої години ночі було вчинено підпал автомобілю «Опель Омега», який перевозив координаторів та техніку для харківського Євромайдану. За попередніми підрахунками, сума збитків становить близько 2 тисяч доларів.
00:27
«Культурну революцію» у Харкові здійснили тисяча місцевих мешканців на чолі з двома письменниками – Сергієм Жаданом та Юрієм Андруховичем.
16:23
Що головні події розгортаються саме на київському Євромайдані, розуміють беззаперечно усі, але наскільки і кому потрібні Майдани в областях нашої країни. Про це розповів відомий український письменник Юрій Андрухович.