Харкiв

22:57
У неділю, 22 грудня в Харкові встановлять дошку на честь музиканта Джона Леннона та перейменують проспект, названий на честь «великого вождя». Мистецьку акцію запропонували провести організатори харківського Євромайдану.
16:58
13 грудня в приміщенні Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка харків’янами зустрічались з відомою українською письменницею та публіцисткою Оксаною Забужко.
22:29
На території Новонадеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області розпочато буріння другої розвідувальної свердловини компанії Shell з метою пошуку покладів природного газу в ущільнених пісковиках.
12:40
10 грудня 2013 року студенти по всій Україні вийдуть на акції студентської солідарності з молодими українцями, яких спочатку по-звірячому били на Майдані вночі 30 листопада 2013 року а тепер засуджують за фальсифікованими справами.
15:35
У Харківському національному університеті будівництва та архітектури відбулась конференція «Харків велосипедний. Перспектива Є». Як повідомила «Справжній варті» керівник відділу міжнародних зв'язків громадської організації «Товариство учасників руху» Лариса Татарінова, було скероване звернення до керівників харківської влади, в якому окреслено конкретні пропозиції щодо створення у Харкові умов для розвитку велосипедного руху та велосипедної інфраструктури.
07:14
В центрі сучасного мистецтва «Workshop» з нагоди Всеукраїнського дня толерантності з ВІЛ-позитивними людьми відкрився проект «Закриті обличчя». В рамках проекту відбулось інтерактивне спілкування молодих людей з директором обласного відділення ВБО «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ» Сергієм Дмитрієвим та головним лікарем обласного центру профілактики та боротьби зі СНІД Олександром Черкасовим.
18:45
В суботу, 30 листопада харківська книгарня «Є» та «Видавництво Жупанського» запрошують на презентацію книжки Сашка Завари «IQ = FAQ. Історія хворого розуму». Модератор заходу - Ігор Зарудко. Початок о 18:00
12:04
24 листопада в книгарні «Є» пройшов показ фільму Юрія Лугового «Окрадена Земля». Захід відбувся в рамках вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років «Окрадена Земля» – документальний фільм, поставлений канадським режисером Юрієм Луговим. Стрічку створено за підтримки Світового Конгресу Українців, перший показ відбувся 29 листопада 2009 року в Чикаго.
15:15
Брати Капранови «піарять» українську історію, подорожуючи містами України. 20 листопада вони презентували книгу з коміксами «Мальована історія незалежності України» у харківській книгарні «Є». На полицях книжкових магазинів зараз уже виставлений другий наклад, автори сподіваються, що не останній.
11:14
24 листопада о 12:00 в 14 обласних центрах одночасно відбудуться креативні акції, що засвідчуватимуть європейський вибір мешканців цих міст. У Харкові захід відбудеться біля пам'ятника Т.Г. Шевченку.