Харкiв

00:24
У середу, 20 листопада харківська книгарня «Є» та столичне видавництво «Зелений пес» запрошують на презентацію книги «Мальована історія незалежності України» Віталія та Дмитра Капранових. Початок презентації о 18:00 в книгарні за відомою читачам адресою: вулиця Сумська, 3
07:38
На честь Дня українськомовної преси в приміщенні харківського Будинку письменників (вул.Чернишевська, 59) відбудеться урочиста академія. Цього року вона присвячена 150-річному ювілею Бориса Грінченка (27 листопада/9 грудня 1863 р. — 23 квітня/6 травня 1910 р.).
19:59
6-8 грудня в Сумах відбудеться тренінг для представників громадських організацій Сумської та Харківської областей «Бренд громадської організації – ціннісний підхід». Захід відбуватиметься в рамках проекту «Школа громадської активності» за підтримки американської National Endowment for Democracy (NED). Анкети учасників приймаються до 29 листопада 2013 року включно.
08:35
Вчора, 3 листопада о 14:15 після тяжкої хвороби на 78-му році життя помер Володимир Пасічник – голова Харківського крайового РУХу, активний громадський діяч, ініціатор встановлення в Харкові першого в Україні та другого в світі Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років та багатьох інших патріотичних ініціатив на регіональному і державному рівнях.
01:50
Робити добро дуже легко. А особливо приємно це робити для дітей, котрі цього потребують. 1 листопада стартував Всеукраїнський благодійний аукціон – масштабна акція по збору коштів для потреб дитячих будинків, виручених від купівлі-продажу зустрічей різних людей між собою. Акція проходитиме також в Ялті, Донецьку та Луганську.
16:16
Політичні коловороти продовжуються в Україні: допоки українці пробують сприйняти той факт, що Схід та Захід нашої держави неподільні, а усі ми – єдиний народ, Росія повсякчас підносить «невеличкі сюрпризи», підкидає «яблука розбрату», перешкоджає усім прагненням нашого єднання. 30 жовтня на Харківщині за особистої підтримки Путіна урочисто відкрили пам’ятник Олександру III. Відтепер у нас є ще один пам’ятник антисеміту, який не приховувала своєї ненависті до українців.
18:27
25 жовтня на активістів ВО «Свобода», які пікетували сесію Чугуївської міськради, було здійснено напад. Активісти ВО «Свобода» та БЮТ вийшли на пікет проти дій керівництва міста, яке лише заохочує безконтрольний розподіл земель у центрі Чугуєва. На сьогоднішній сесії мали розглянути передачу трьох земельних ділянок у самісінькому центрі міста. Ймовірними отримувачами їх називають двох депутатів Чугуївської міськради та родича чиновника міськвиконкому.
11:46
Десятий ювілейний фестиваль про права людини покажуть харків’янам з 24 по 26 жовтня у кінотеатрі «Боммер». Цьогорічний фестиваль присвячено річниці підписання відповідної декларації ООН. До програми кінопоказу увійшли кінострічки – переможці аналогічного Х-го Фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» , що відбувся в березні в Києві, а також фільми-призери кращих міжнародних кінофестивалів відповідної тематики.
08:11
21 жовтня небайдужі активісти Харкова, серед яких члени ВМГО “Фундація регіональних ініціатив” (ФРІ) та Об'єднання "Боротьба" провели спільну акцію протесту -- фотосесію біля пам’ятника Шевченку в саду імені Т.Г. Шевченка. Акція була проведена з метою солідарності із протестуючими сьогодні, 24 жовтня в Києві, під стінами Верховної Ради.
07:29
У харківському «Домі Нюрнберга» (вул. Чернишевська, 15) відкривається виставка «Україна-Німеччина.1920-1930. Загальне» – про мрії авангардистів України та Німеччини. Лейтмотив очікуваної експозиції – конструктивізм, що зводить з розуму будь-якого романтика. Виставка представить інсталяційний проект галереї LENIN (Запоріжжя).