Харкiв

23:10
12 вересня на Харківську кафедру прибув новий правлячий архієрей – єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан (в миру Володимир Бутинський).
13:41
Кожній людині притаманна краса, подарована природою або Богом, тільки не всі цю красу усвідомлюють в собі та в довколишніх. Саме з тієї причини у Харкові стартує соціальна ініціатива «Краса без обмежень», яка має на меті розкрити внутрішній світ людей з особливими потребами, підвищити їхню самооцінку та впевненість у собі. Мистецтво фотографії виступатиме в ролі реабілітаційного тренінгу – допомагатиме у подоланні негативних соціальних стереотипів щодо людей з особливими потребами.
16:26
25 вересня в харківській книгарні «Є» за підтримки Молодіжного націоналістичного конгресу відбувся показ кінострічки польського режисера Кшиштофа Лукашевича «Живе Білорусь». Прем'єра цього фільму відбулася 22 травня 2012 року на 65-му Канському фестивалі, хоча в кінотеатрах самої Білорусі він не демонструвався. І це не дивно: надто «незручний» він для можновладців тієї країни, про яких в тім фільмі йдеться мова.
11:24
Зустрічати нічних гостей у харківській бібліотеці університету імені Каразіна будуть Елочка-людожерка та Остап Бендер. В програмі «Бібліоночі» – виставка незвичайних книг, прогулянки лабіринтами книгосховищ, чаювання та перегляди фільмів.
23:00
Години особистого часу, котрі ініціатори встановлення пам'ятного знака приділили збору коштів та організації акцій, тисячі гривень, що їх два роки збирали харків'яни, перетворилися на уламки під ударами сокири. Невідомі демонтували дошку Юрію Шевельову вдень 25 вересня.
16:47
У Валківському районі Харківщини знайшли підземний скит XVIII століття. Знахідка здивувала археологів нетиповими для аскетів різьбленими барельєфами, колонами і писаними фресками. Про підземному монастирі стародавніх ченців харківські дослідники дізналися випадково.
12:10
Лозову відвідав Крістіан Дімер - учасник "Євроавтобус – 2. Молодь-молоді. Європейський союз – Україні», один із етапів якого проходив в м. Лозова та смт. Краснопавлівка в 2009 році. Тоді Центр громадських ініціатив «Народна дія» став представником проекту на Лозівщині.
19:54
Тринадцять років тому незалежного українського журналіста Георгія Гонгадзе вбили. На спомин Гонгадзе та загиблих журналістів вчора в Харкові запалили свічки.
15:33
28 вересня харківські ВНЗ закриватися не будуть, точніше вони привідкриють свої таємниці з 17.00 до 24.00 години усім охочим: в нашому місті відбуватиметься незвична, але вкрай цікава акція «Ніч Науки». Захід проходитиме в рамках проекту «Тижні Німеччини в Україні».
14:21
Сьогодні в Харкові стартують тижні Німеччини в Україні. Тритижнева всеукраїнська ініціатива охопить найбільші міста нашої держави та представить ФРН з найкращих сторін.