Харкiв

20:35
У Харкові знову будуть показувати постановку за творами Леся Подерв'янського. Театр «КРОТ» порадує глядачів виставою для дорослих «Сни Василіси Єгорівни».
17:56
Харківський історичний музей веде свій родовід від музею Слобідської України імені Григорія Савича Сковороди, створеного в січні 1920 року шляхом реорганізації мережі музейних закладів Харкова. Біля витоків музею Слобідської України стояв видатний вчений, етнограф, історик, громадський діяч, академік Микола Федорович Сумцов.
12:14
Чого зазвичай очікують прихильники євроінтеграції від вступу в ЄС: європейських цінностей у вигляді верховенства закону та соціального захисту чи так званої «ковбаси» - матеріального благополуччя та високої зарплатні?
07:47
Переймати досвід чи займатися винаходом велосипеду? Здається українські політики загралися на стільки, що не помічають як травлять економіку власної країни. Замість того щоб переймати досвід виходу із кризи сусідніх держав, ми досі бавимося в дипломатів. Саме до таки висновків приходиш після зустрічі з польським економістом, політиком та реформатором Лєшеком Бальцеровичем.
21:31
Книги чи одяг, татуювання хною чи обід – на другому «Ярмарку дарування» у Харкові усе це можна буде отримати безкоштовно. Як кажуть самі організатори події, «бери те, що тобі потрібно, навіть якщо сам нічого не приніс».
17:58
Незважаючи на те, що ст. 149 Кримінального кодексу України («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини») передбачає міру покарання від 3 до 15 років позбавлення волі і не дає жодної альтернативи: тільки позбавлення волі, українські суди дозволяють собі вільно трактувати закон і вдаються до крайнього «гуманізму».
12:42
Саме східна сусідська держава посідає перше місце в географічному контурі держав, які займаються торгівлею громадян України. Кількісні показники свідчать, що протягом 2011 року потерпілими було визнано 26 людей, семеро було притягнуто до кримінальної відповідальності, характерним у цій варварській ситуації, є переміщення громадян України через державний кордон до Російської Федерації. У 2012 році географія розширюється, і в перелік країн работоргівлі потрапляють: Казахстан, Об'єднані Арабські Емірати та Сейшельські острови.
11:27
Цей вересень буде наповнений приємними несподіванками для тих, хто любить театр. Поряд з прем'єрами місцевих театрів, можна буде побачити дуже цікаві постановки акторів з інших міст. 11 вересня Театр-студія «ЮZ» покаже моновиставу за твором П. Санаєва «Поховайте мене за плінтусом».
17:20
Питання моралі, етики та деталі інспекторської роботи були озвучені начальником інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександром Мальцевим вчора на прес-конференції в інформагентстві «SQ». Керівник підбив підсумки діяльності свого управління за перші вісім місяців поточного року.
21:39
Пам'ятну дошку науковцю в Харкові вже встановили, але урочисто її відкрити планували в четвер 5 вересня. До цієї події організатори підготували тематичну прогулянку «Харків Юрія Шевельова» та круглий стіл. Але довелося відкривати дошку близько 21-ї години 3 вересня, бо її… можуть демонтувати.