Харкiв

14:59
Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод «Березівські мінеральні води», який працював у Дергачівському районі Харківщини, визнаний банкрутом. Таке рішення ухвалив 29 липня господарський суд Харківської області, притому ініціатором порушення відповідної судової справи виступив завод.
11:37
«За – 355. Проти – 4. Рішення прийнято». Такими словами відзначилась доленосна подія для нашої держави – прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, яка на офіційному рівні закріпила основи майбутнього української державності.
20:45
Група компаній «Фактор» 16 липня влаштувала у Харківському національному академічному театрі опери та балету святковий вечір «Віват бухгалтер», присвячений професійному святу українських бухгалтерів.
14:01
Ось уже три роки в Харкові діє «Український кіноклуб» або «Кіноклуб Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Він проводиться харківським осередком згаданої організації. Останнім показаним фільмом був «Рівень секретності 18», а вже сьогодні о 19 годині відбудеться перегляд стрічки «V означає VЕНДЕТТА».
20:15
16 липня в Україні вже традиційно відзначається День бухгалтера. Група компаній «Фактор» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації цього дня щороку проводить святковий захід «Віват Бухгалтер!». У День бухгалтера Харківський національний академічний театр опери та балету збере 1500 представників найширшої аудиторії фінансового сектора — бухгалтерів-практиків, аудиторів, керівників підприємств, фінансових менеджерів.
12:28
У зв'язку з подіями у Врадіївці, харківський губернатор Михайло Добкін спрямував запит до прокуратури: оприлюднити дані про покарання, які отримали в результаті вчинення злочинів харківські міліціонери протягом останніх кількох років. Згідно з даними, протягом останніх 1,5 років у Харківській області таким "правоохоронцям" винесено 30 судових вироків.
12:04
12 липня о 17.00 у дворі будинку професора С.Сурукчі почнеться чергова, вже четверта, акція "Естетичного опору". Організатори заходу - етнографічний музей "Слобожанські скарби" імені Г.Хоткевича НТУ "ХПІ" та ініціативна група захисту цієї історичної будівлі-пам'ятки.
13:41
Завдяки співпраці правозахисників і ЗМІ, важлива й необхідна громадянам правова інформація поширена серед жителів Куп’янщини, які раніше не мали доступу до безкоштовної правової допомоги. Куп’янськ – одне з найбільших міст Харківської області, у його жителів часто виникають правові проблеми, вирішити які без допомоги юристів доволі складно, але фахівців, які б надавали людям безоплатні консультації, ще немає.
11:20
23 червня в Пакистані озброєні бойовики увірвалися до базового табору альпіністів у провінції Гілгіт-Балтистан, що на кордоні з регіоном Кашмір та Китаєм, та вбили п'ять українців, трьох громадян Китаю, одного литовця.
19:02
Видавничий дім "Губернія" до 10-річчя заснування харківського журналу «Губернія. Регіон. Україна. Світ» презентував у Харківській національній академії будівництва й архітектури спеціальний випуск видання з назвою «Kharkiv. Gold Reserve». Як повідомив шеф-редактор журналу Олександр Швець, протягом п'яти років журналісти збирали для спецвипуску матеріали про найважливіші події життя міста.