Харкiв

23:34
Освітньо-мотиваційний табір "BE FREE -6" відбудеться 27-30 червня. Реєстрацію для участі подовжено до 23 червня. Організатор табору - Харківська міська організація Всеукраїнської молодіжної громадської "Фундація Регіональних Ініціатив".
10:37
Ініціативна група харків'ян на захист будинку Сурукчі та етнографічний музей "Слобожанські скарби" імені Г.Хоткевича НТУ "ХПІ" запрошують земляків на акцію естетичного спротиву "Шаляпін forever!". Вона розпочнеться о 17 годині 21 червня, її мета - порятунок цього історичного будинку по вулиці Чубаря, 7 (який, до речі, ще перебуває в переліку пам'яток місцевого значення). Серед гостей очікуються музиканти, поети, скульптори, художники.
21:28
У вівторок, 18 червня харківська книгарня «Є» запрошує всіх на відкриту лекцію Миколи Саппи «Організація подорожі Україною». Початок – о 18:30 за адресою: вул. Сумська, 3 (станція метро «Історичний музей»)
11:01
28 травня від Великої Китайської стіни розпочалось наймасштабніше в світі ралі старовинних автомобілів «Пекін-Париж». Загальна довжина маршруту становить 12247 кілометрів через 8 країн: Китай – Монголію – Росію – Україну – Словаччину – Австрію – Швейцарію – Францію. Вперше ралі «Пекін-Париж» провели в 1907 році на цілком сучасних для початку ХХ століття авто. У наш час британська організація Endurance Rally Association кожні три роки організовує це ралі вже ретро-автомобілів.
20:53
Кожен третій сюжет в ефірі харківських телеканалів у квітні 2013 року мав ознаки замовності. Такі дані моніторингу місцевих телеканалів, здійсненого Громадською організацією «Телекритика». Хто винен і що робити – з'ясовували 11 червня на круглому столі «Порушені права і занедбані обов'язки журналістів». Модератором заходу була журналістка і учасниця руху «Стоп цензурі!» Наталя Соколенко.
18:28
Завтра на майдані Свободи навпроти будівлі Харківської обласної державної адміністрації запланована акція протесту проти законопроекту № 2450, який найближчим часом може бути схваленим Верховною Радою. Час проведення акції в Харкові 13.00-14.00, вона має відбутися без будь-якої політичної та організаційної символіки. Аналогічні акції заплановані 12 червня по всій країні: в Києві, Донецьку, Івано-Франківську, Луганську, Маріуполі, Рівному, Севастополі, Ужгороді та інших містах.
18:51
7 червня 2013 року в місті Лозова на Харківщині місцеві активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетували засідання міськради з вимогою не ухвалювати рішення про закриття школи-інтернату I-II ступеня. Пікетувальники наголошували, що затвердження рішення про ліквідацію Лозівської школи-інтернату є абсолютно безвідповідальним кроком депутатів міської ради.
12:31
До Дня захисту прав дитини Книгарня «Є» запрошує на перегляд та обговорення кінострічок «Мільйони» (режисер Денні Бойл), «Заплати іншому» (режисер Мімі Ледер), «Супер 8» (режисер Джей Джей Абрамс). Спільно з громадською організацією «Фундація регіональних ініціатив». Кіноперегляди відбудуться у суботу 1 червня; в неділю 2 червня, в понеділок 3 червня. Початок – о 18:00
20:44
Як відомо, в сусідніх з Лозівським районах компанія "Шелл" планує видобування сланцевого газу. Стурбовані можливими негативними наслідками, лозівчани створили ініціативну групу, яка зібрала понад 500 підписів за проведення в місті громадських слухань з цієї проблеми.
18:11
Хочеш побачити генплан свого міста – спочатку купи його у міської ради. Саме так відповіли деякі міські ради на інформаційні запити представників громадськості щодо ознайомлення з Генеральними планами власних міст. З їх відповідей стало зрозуміло, що аби отримати подібну інформацію громадянам деяких міст на рахунок відповідної міської ради доведеться перерахувати значну суму.