Харкiв

00:32
25-27 травня у Харкові в приміщенні Свято-Дмитрівського храму Української автокефальної православної церкви демонструватимуть виставку "Народна війна" про український визвольний рух 1917-1932 років.
15:02
Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» проводиться в Україні з 1981 року - спочатку в Києві та на Черкащині, а з 1988 року – з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря та задля уникнення формалізації у святкуванні – урочистості стали проводити щороку по черзі в різних областях. У Харкові вперше Міжнародне Шевченківське свято відбулося в 1988 році, а зараз Харківська область знову приймає естафету проведення свята.
07:40
17 травня у Харківській області очікується мінлива хмарність. У Харкові, Ізюмі, Богодухові, Краснограді, Лозовій можливий дощ. У Великому Бурлуці, Золочеві, Куп'янську буде суха погода.
08:43
Чому в незалежній Україні доводиться почувати себе дисидентом, де шукати антидот проти політичної ворожнечі і як українцям відмовитися від улюбленої національної гри «Знайди винного» - про це з харків'янами говорив український публіцист, громадський діяч, співзасновник Ініціативи «Перше грудня» Мирослав Маринович. Зустріч відбулася в книгарні «Є» ввечері 14 травня і зібрала близько 20 осіб.
21:19
Четвер в Харківській області пройде зі змінною хмарністю. У Харкові, Лозовій, Ізюмі, Краснограді, Богодухові, Золочеві можливий дощ. У Куп'янську, Великому Бурлуці опадів не передбачається.
21:26
День закінчення Другої Світової війни відзначили у Харкові низкою заходів. Останній провели Конгрес Українських Націоналістів (КУН) та товариство «Просвіта». Зокрема, відбулося урочисте покладання квітів біля Хреста на честь загиблих воїнів УПА в Молодіжному парку.
17:25
«Центр правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи (ЧПГ) продовжує практику залучення волонтерів до виїзного прийому громадян. Наприкінці квітня у селищній раді смт Кочеток Чугуївського району Харківської області відбувся черговий виїзний прийом, організований спеціалістами Центру. З відвідувачами спілкувалися голова Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов, керівник громадської приймальні Центру Юрій Чумак та волонтер ЧПГ – студент Харківського національного університету внутрішніх справ Ігор Сєвідов.
20:51
Щовівторка в «Просвіті», що на Римарській, 18, відбуваються цікаві зустрічі, лекторії, презентації - такі своєрідні просвітянські вечорниці. Цього разу просвітян зацікавила тема здоров'я. Вже не раз тут виступали представники традиційної і нетрадиційної медицини, науковці.
14:06
У Харкові 1 травня відбулась хода анархістів. Під чорними та червоно-чорними прапорами, з транспарантами та гучномовцями вони рушили з Свободи. Учасників акції було близько 40 людей.
10:37
В рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ» 27 квітня у Харкові відбувся круглий стіл на тему: «Підтримка євроінтеграційних напрямків, вплив громадськості на виконання владою взятих на себе зобов'язань на саміті ЄС в Брюсселі».