Харкiв

11:20
Збір коштів на створення меморіальної дошки українському мовознавцю, критикові і культурологу Юрієві Шевельову (1908–2002) оголосили громадські активісти Харкова. У Харкові, який є рідним містом Шевельова, його прізвище було заборонене аж до дев'яностих років. А якщо і згадувалося філологами, то з відповідними епітетами – буржуазний науковець, зрадник радянської батьківщини. Меморіальну дошку Юрію Шевельову планують встановити 12 квітня – у день одинадцятої річниці його смерті.
23:22
Майже півсотні батьків учнів та вчителів місцевої школи с.Нова Чернещина Сахновщинської районної ради Харківської області надали кошти для придбання нових меблів та наочності для учнів початкових класів та дітей дошкільного віку. Шкільні меблі не оновлювалася у Новочернещинській школі І-ІІ ступенів з 70-х років минулого століття.
14:34
У молодіжному центрі OST (вул. Сумська, 73/75) відбувся фестиваль кіно «Криваві совєти», який організували «Молодий Народний Рух», ХОО «Народний Рух України», МО ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Харківське обласне об'єднання ВУТ "Просвіта". Програма фестивалю включала чотири фільми, три з яких було показано: «Радянська історія», «Вишневі ночі», «Стеком та шаблею».
13:41
Завтра об 11.00 відбудеться покладання квітів до пам'ятника Т.Г.Шевченку (метро «Університет», сад Т.Г.Шевченка) з нагоди Шевченківських днів – 199-ї річниці від дня народження та 152-х роковин з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка.
23:42
У Харкові напередодні Міжнародного жіночого дня вже третій рік поспіль організується та проводиться Гендерний марафон «Ми рівні, бо ми того гідні!». Перший захід марафону цього року відбувся 4 березня – ним стала виставка жіночої творчості «FeminaArs» в Харківському художньому музеї.
10:18
26 лютого у харківському Незалежному культурному центрі "INDIE" (вул. Чернишевська, 4/6) відбулася публічна дискусія на тему: «Лінгвоінвалідність: історія хвороби. Тотем і табу української мови». Ведучим дискусії виступив кандидат психологічних наук Віктор Пушкар, науковий керівник проектів ГО Інформаційний Центр "Майдан Моніторинг".
12:37
24 лютого в двох районах Харкiвщини вiдбулись промiжнi вибори до обласної ради. За попереднiми пiдрахунками в окрузi № 33 (Дергачiвський район) близько 65% виборцiв проголосували за Олега Анпiлогова.
14:41
Колишній президент України Леонід Кучма отримав звання почесного професора Національного аерокосмічного університету ім. М.Жуковського «Харківський авіаційний інститут».
13:39
Угоду про співробітництво уклали сьогодні, 20 лютого, Департамент житлового господарства та зоозахисна організація «Naturewatch Foundation» (Великобританія). Документ підписали директор департаменту Роман Нехорошков і директор проекту Дженні Рудд.
20:55
18 лютого В.Янукович підписав розпорядження про призначення 22 голів районних державних адміністрацій в різних областях країни, серед них 6 - у Харківській області. Прізвища багатьох ймовірних керівників називались в ЗМІ ще наприкінці минулого року. За виключенням недавнього харківського опозиціонера Андрія Руденка, всі інші особи перед цим вже обіймали різні керівні посади і належать, звичайно, до Партії регіонів.