Харкiв

15:16
Нагадаємо, на початку грудня 1917 року війська Центральної Ради узяли під свій контроль Лозову. Тут розмістилися: гайдамацкий загін, вільні козаки, український полк і українська національна сотня - загальною чисельністю близько 1500 осіб, включаючи місцевих жителів. Краєзнавці говорять, що основу українських частин складали молодь і студенти. Вони мали погане обмундирування і були дуже слабо озброєні.
17:32
Колишній слідчий ГПУ має відповісти на низку питань у справі колишнього мера Карлівки Сергія Яковенка, якого було заарештовано напередодні виборів до місцевих рад. А. Белякова вже декілька разів викликали до Дзержинського районного суду міста Харкова, але колишній слідчий жодного разу не прийшов і причин неявки не пояснив.
00:43
У сквері біля Дзеркального Струменя на тому місці, де ще кілька років тому був встановлений пам’ятний камінь на честь загиблих Героїв Крут, зібралися представники різних українських громадських організацій та політичних партій.
19:37
Мати одного з потерпілих стверджує, що її сина ґвалтували, топили, знущалися всілякими іншими методами і завдали тяжких тілесних ушкоджень. Найбільше знущався капітан міліції Антон Петренко. На ранок, працівники міліції заборонили потерпілим викликати швидку медичну допомогу і вимагали в матері одного з потерпілих віддати всі документи на житло.
12:03
27 січня у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) відбулась урочиста церемонія відкриття Регіонального сайту дитячих бібліотек Харківської області «Бібліомістечко – дитячий простір».
09:50
Спілка Української Молоді запрошує всіх взяти участь у вшануванні пам'яті полеглих українських студентів, що виступили у нерівному бою проти більшовицьких окупантів біля селища Крути, що під Києвом.
20:35
Залучення підприємств та бізнесу до співпраці заради розвитку Лозової — це питання на позачерговому засіданні виконкому обговорювали одним з перших.
16:05
26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови облдержадміністрації А. Авакова за фактом перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України.
02:13
Мешканців міста Харкова у звичайні дні, коли до колонії не приїздять депутати, громадські діячі та інші відомі особистості, приходить сюди зовсім небагато. Але підтримка заарештованої Юлії Тимошенко є щоденною.
14:44
представники харківських чорнобильських організацій провели пікет напроти будинку обласної державної адміністрації. В акції взяли участь біля 70 чорнобильців.