У Харкові вилучили наркотиків на два мільйони

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 10:02
У Харківській області активізувалася боротьба з незаконним обігом наркотиків.
хитрий міліціонер

12 жовтня СБУ затримала офіцерів міліції – організаторів мережі постачань і розповсюдження. 15 жовтня «накрила» оптову базу. Одночасне управління внутрішніх справ узялося вичищати ряди від «подвійних агентів».

130 тисяч пігулок «трамадола», дві тисячі «екстазі», майже півтора кілограми амфетаміну. І це тільки на одній з так званих «оптових» баз в Харкові. Служба безпеки, затримавши організаторів наркобізнесу, знешкоджує мережу: шукає тих, хто поширював, проводив і поставляв в регіон наркотики.

«Номінальна, ринкова номінальна вартість вилучених всіх цих речовин – більше 2 млн грн. Для порівняння можу сказати, що цих доз – фахівці так рахують наші – цих доз вистачило б забезпечити, якщо узяти за абсолютне населення жителів Харківського району, найбільшого в Україні, – на дві доби. Вважаючи немовлят, пенсіонерів і осіб, до них прирівнюваних» — сказав Андрій Мухатаєв, начальник СБУ в Харківській області.

Серед затриманих – громадянин Росії. За даними СБУ – це кур'єр, який прибув до Харкова з партією наркотиків. А значить, був ще і транзит через регіон.

Керівник харківської міліції сьогодні вперше коментує затримання підлеглих. Визнає: співробітники УБНОН – замість того, щоб боротися, сприяли розповсюдженню наркотиків. Обіцяє внутрішні розслідування і негайну жорстку реакцію.

«Це – не останні співробітники, які можуть бути арештовані і які можуть бути причетні. Більш 42-х співробітників були відмічені або була конкретна оперативна інформація про те, що вони причетні до цих злочинів. Але чому була така реакція – зараз додатково проводитимемо перевірку», — заявив Анатолій Сліпченко, керівник управління МВС в Харківській області:.

Анатолій Сліпченко натякає на свого попередника. До кінця серпня обласне управління внутрішніх справ очолював Віктор Развадовській – зараз він займається транспортною міліцією України.

Сьогодні у відомстві визнають: інформація про причетність правоохоронців до торгівлі наркотиками – була. А ось чому не було реакції – потрібно з'ясувати.

Нагадаємо, 13 жовтня прокурор міста Харкова Євгеній Поповіч підтвердив, що лідерами угрупування є працівники міліції – офіцери старшого офіцерського складу.

 

comments powered by HyperComments