У потязі Москва – Євпаторія сталася пожежа. Вигоріла половина купейного вагону

П'ятниця, 23 липня 2010, 11:35
У п’ятницю, 23 липня, на території Запорізької області сталася пожежа у пасажирському потягу «Москва – Євпаторія».
потяг

Як повідомили у прес-службі Укрзалізниці, о 6.08 у Запороізькій області на перегоні Федорівка-Обільна через зрив стоп-крана зупинився потяг № 201 сполученням «Москва – Євпаторія».

О 6.15 була виявлена пожежа у сьомому з голови вагоні. Оперативно були вжиті заходи з евакуації пасажирів та роз’єднання хвостової і головної частини потяга від вагона. Також оперативно була знята електрична напруга по непарній і парній коліях.

О 6.25 з Мелітополя виїхали дві пожежні машини, а зі станції «Мелітополь» – пожежний потяг. О 7.20 пожежу було повністю ліквідовано.

Постраждалих і загиблих у пожежі немає.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група ГУ МВС України в Запорізькій області.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ надали медичну і психологічну допомогу постраждалим.

Також міліція організувала доставку питної води для пасажирів.

Причиною пожежі у потягу «Москва - Євпаторія» могло стати коротке замикання. Про це повідомили в ГУ МНС Запорізької області з посиланням на начальника управління Олексія Лепського.

Внаслідок пожежі було зупинено рух семи інших потягів. Затримка руху на ділянці тривала 2 години.

На даний момент, за інформацією МНС, перерване через пожежу сполучення відновлене. Вагон, частина якого вигоріла, відбуксовано на запасну колію.

Потяг «Москва - Євпаторія» буксирується до Мелітополя, де для постраждалих в результаті пожежі – громадян Росії, які залишилися в результаті пожежі без речей і документів, зарезервовано місця у двох готелях.

Залізничне сполучення відновлене о 8.13, завдяки чому вдалося уникнути переростання події в надзвичайну ситуацію, яка виникла б у разі, якби рух був перервано більш як на дві години.

comments powered by HyperComments