Українців, захоплених у Лівії, хочуть стратити як найманців (ВІДЕО)

Понеділок, 5 вересня 2011, 11:59
Бойовики терористичного угруповання «Аль-Каїда» захопили громадян України в столиці Лівії Тріполі
аль-каїда

Про це повідомляє в «Живому журналі» організація «Авангард червоної молоді».

«Повстанці стверджують, що вони воювали на стороні армії Муаммара Каддафі і були снайперами. Українців хочуть визнати найманцями і стратити їх», – сказано в повідомленні.

У ньому також сказано, що бойовики намагаються вибити з них потрібну інформацію, а у випадку якщо вони не дадуть «вдячні свідчення», члени «Аль-Каїди» загрожують розправитися з ними так само, як вони чинять зі своїми жертвами в Іраку, Афганістані і на Кавказі.

Співтовариство «За Каддафі і його Народ» закликало всіх, хто здатний надати юридичну і правову підтримку, повідомити цю інформацію в Міністерство закордонних справ України та Росії.

«Серед наших українських братів – лікарі, інженери, але немає жодного військового. (…)Наші уряди мовчать і закривають очі на злочини бойовиків «Аль-Каїди» у Лівії», – сказано у повідомленні.

 



Раніше у своєму блозі на Twitter співробітниця американського телеканалу Channel 4 News Сара Корп написала про те, що бачила 10 або 11 осіб, які марширували через майданчик Національної нафтової корпорації з руками за головою, при цьому командуючий лівійськими повстанцями назвав їх українськими найманцями.

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію ЗМІ про захоплення й утримання громадян України у Лівії, повідомляє УНІАН.

Раніше МЗС висловив сумніви у правдивості інформації, що з'явилася. Водночас глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко заявив про ймовірність того, що це російські найманці, а не українські.

 

comments powered by HyperComments