На Харківщині СБУ піймала вербовника "ДНР", який шукав найманців для терористів

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 14 червня 2016, 14:46
Співробітники Служби безпеки України разом з поліцією затримали бойовика "ДНР", який приїхав вербувати нових найманців до збройних формувань терористів.
На Харківщині СБУ піймала вербовника "ДНР", який шукав найманців для терористів

Як повідомляє прес-центр СБ України, правоохоронці встановили, що мешканець Харківської області протягом серпня - жовтня 2015 року брав участь у бойових діях проти ЗСУ у складі теругруповання "Восток". У цьому формуванні терористів він працював як снайпер,чергував на блокпостах у районі Авдіївки Донецької області.


Від ватажків "Востоку" він отримав завдання повернутися на Харківщину для вербування нових  найманців . За інформацією спецслужби, бойовик отримав від одного з місцевих мешканців попередню згоду перейти на тимчасово окуповані території.Правоохоронці затримали вербувальника в одному з населених пунктів Зміївського району Харківської області. Під час обшуку за місцем проживання бойовика вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5, а також кілька десятків набоїв до автомата Калашникова.

Терористу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що  раніше бойовик з так званої ЛНР отримав два роки увязнення. він був затриманий співробітниками СБ України  на вокзалі Харкова, коли намагався поїхати відпочивати додому

comments powered by HyperComments