Метанол для виготовлення смертельного алкоголю постачали з Росії – ГФС

Субота, 1 жовтня 2016, 12:57
Канал надходження в Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю» і від якого вже померли 38 осіб, встановлений.
Метанол для виготовлення смертельного алкоголю постачали з Росії – ГФС

Як повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, спирт поставлявся з одного з підприємств Луганської області, який знаходиться в Северодонецьку.

«Це підприємство, яке офіційно займається в тому числі і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації. Взагалі метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, повинні бути відповідні дозвільні документи», – зазначив Сергій Білан.

У даному випадку посадова особа Сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку.

В даний час також встановлено і допитано водія, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах було зазначено, що він нібито перевозив іншу рідину.

Всього у незаконний спосіб посереднику цієї угоди було продано більше п'яти тонн метанолу, який був потім доставлений організатору виробництва сурогатного алкоголю.

Посередник дав свідчення і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук.

 

comments powered by HyperComments