Cпецоперація у Княжичах: у Генпрокуратурі пройшла закрита нарада

Понеділок, 5 грудня 2016, 20:16
У Генеральній прокуратурі України провели закриту нараду щодо спецоперації на Київщині, яка закінчилась загибеллю п'ятьох правоохоронців.
Cпецоперація у Княжичах: у Генпрокуратурі пройшла закрита нарада

Відомо, що з прокурорами та слідчими у справі зустрівся генпрокурор України Юрій Луценко. Офіційно ГПУ коментарів поки не надає.

«Наразі проведено величезну кількість слідчих дій, зібрані речові докази з місця подій, призначені необхідні експертизи. Я більше скажу, майже всіх вже допитали, але пізніше ми зможемо все повідомити офіційно», – повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

Відомі імена загиблих поліцейських. Це начальник відділу київського управління КОРД майор Віталій Валецький; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва старший лейтенант Юліан Рудько; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва лейтенант Олександр Маніца; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони старший сержант Євген Куртєв; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Сергій Орлов.

Родичі загиблих правоохоронців від ранку чекають на те, коли їм дозволять забрати з моргу тіла для поховання. Їм спочатку повідомили, що приїхати необхідно у понеділок, 5 грудня, вранці, але потім змусили чекати через призначення додаткових експертиз, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони. Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

Трагедія сталася у с. Княжичі під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД - із затримання зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. В цей час наряд поліції охорони виїхав у цей самий район на автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між поліцейськими виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ять працівників поліції. Зловмисники, почувши стрілянину, почали втікати і пізніше були затримані в Києві. У них вилучено вогнепальну зброю.

 

comments powered by HyperComments