«У приміщенні є сейф, в якому лежать гроші. Їх вилучили» - депутат облради від Самопомочі

Володимир Діденко  |  Четвер, 12 січня 2017, 17:29
«Я дізнався про те, що стався обшук на одному з підприємств міста Харкова. При чому тут я, здавалося б? Ну, стався і стався. Але шукали одне підприємство, яке було пов'язане зі мною і з моїм ФОП. Зі мною зв'язалися люди, до яких прийшли з обшуком. Вони розповіли, що шукали чітко Бушковського».
«У приміщенні є сейф, в якому лежать гроші. Їх вилучили» - депутат облради  від Самопомочі

Це інтерв’ю Віталія Бушковського – депутата Харківської обласної ради від фракції «Об’єднання «Самопоміч» для одного з каналів центрального телебачення. Так зване «свавілля» податківців, суддів та прокуратури його стурбували після того, коли у Державної фіскальної служби виникли питання щодо чистоти його бізнесу.

Згідно біографії депутата на офіційному сайті «Об’єднання «Самопоміч» та на сайті Харківської обласної ради, після двох років (2005-06) сумлінной праці електромеханіком на Південній Залізниці, у 2006-15 рр. майбутній депутат обертається в керівних колах таких підприємств, як ТОВ Фрумтрейд, ТОВ «Полігон» та ОП «Лідія». Після чого обирається до Харківської обласної ради, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Оксвіл».

Зі слів підприємця, того разу на обшук прийшло відразу 25 людей, що дає йому підстави побачити у «безпідставно порушеному кримінальному провадженні політичне переслідування». Про це він повідомив в інтерв’ю каналу «Слідство.Інфо».

Віталій Бушковський: «Зараз готують звернення на Генпрокурора (бо розумію, що місцева нічого не зробить) та голову ДФС України Романа Насірова, з метою розглянути і зробити висновки персонально по Харківській області, по тих людях, які займаються такими замовленнями» (З прес-конференції в KHARKIV Today, 30.11.2016)

Втім жодних офіційних звинувачень, ані від СБУ, ані прокуратури, ані ДФС, "Вартою" у відношенні депутата знайдено не було. Проте, дійсно, за тиждень до прес-конференції Віталія Бушковського на сайті Головного управління державної фіскальної служби у Харківській області, було розміщено інформацію про проведені обшуки на одному з підприємств, яке сплачувало заробітну платню «у конвертах».

«Під час досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 та ч.1 ст. 172 Кримінального кодексу України, працівники податкової міліції встановили, що одне з харківських підприємств протягом 2015-2016 років, приховуючи фонд заробітної плати, ухилилося від сплати податку з доходів фізичних осіб щонайменш у 748,8 тис. грн.

Посадові особи зазначеної фірми спільно з трьома підприємцями, використовуючи працю близько 40 неоформлених у передбаченому законом порядку  осіб та сплачуючи їм заробітну платню від 5000 грн. на місяць, налагодили масове виробництво жіночого одягу. Щоб покрити затрати на оплату праці, підприємці реалізовували необлікований товар за готівкові кошти без відображення проведених операцій по бухгалтерських та податкових обліках».

Працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції Харківщини провели обшуки на зазначеному підприємстві. В ході обшуку було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, чорнові записи, документацію щодо виплати заробітної плати та готову продукцію. Крім цього було виявлено та вилучено грошові кошти на загальну суму у 102,3 тис. доларів США.

Але тут – жодного натяку на причетність до діяльності вказаного підприємства депутатів Харківської обласної ради, зокрема Віталія Бушковського.


Так, згідно з загальнодоступної інформації, ТОВ «Оксвіл», яке наразі  очолює депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч», також спеціалізується на виготовленні жіночого одягу. 

Віталій Бушковський: - Одна з юросіб - це було моє ФОП, тобто шукали там мене. Але я до цього приміщення не маю взагалі ніякого відношення.

Модератор: - А що там знаходиться: магазини, склади?

В.Б.: - Київська, 15. Я не знаю, що там знаходиться.  (З прес-конференції в KHARKIV Today, 30.11.2016)

Між тим саме за цією адресою було зареєстровано ТОВ «Оксвіл» та ОП «Лідія», в якому з 2012 по 2015 Бушковський був директором. Тобто, зображуючи з себе жертву політичних заказів, підприємець мимоволі вивів себе на чисту воду. То ж виходить, що це саме Віталій Бушковський – депутат Харківської обласної ради, що причетний до бізнесу, який завдав державному бюджету збитків у 748,8 тис. грн. та використовував працю щонайменш 38 офіційно неоформлених працівників.

Віталій Бушковський: «У приміщенні, яке належить господареві, є сейф, в якому лежать гроші. Вони їх вилучають. Це гроші не підприємства, яке вони шукали, а господаря помешкання. І тепер вже вони дуже не хочуть їх віддавати».

В Головному управлінні Державної фіскальної служби у Харківській області відмовилися коментувати заяви депутата Бушковського. "Варті" не надали ані відомостей щодо кола осіб, причетних до виплати заробітної плати в конвертах, ані більш детальної інформації про проведені обшуки, мотивуючи це тим, що розголошення може нашкодити проведенню досудового розслідування.

Тож слідство наразі триває. І достеменно ми поки не можемо знати, кому належать вилучені під час обшуків більше 102 тисяч доларів: підприємцю, який обираючи між сплатою податків та соціальною незахищеністю своїх робітників, обрав власний прибуток; чи депутату, який можливо, для відводу очей, вирішив нанести правоохоронним органам перший удар?  

comments powered by HyperComments