СБУ відкрило кримінальне провадження щодо науковця, який "загнав" азіатам секретний тепловізор

Вівторок, 17 січня 2017, 18:47
Передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор
СБУ відкрило кримінальне провадження щодо науковця, який "загнав" азіатам секретний тепловізор

Співробітники Служби безпеки України викрили на Харківщині незаконне вивезення до однієї з країн Східної Азії документації на продукцію військового призначення.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець, колишній працівник однієї з провідних науково-дослідних установ Харківщини, під час закордонної поїздки передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор.Чоловік також надавав "партнерам" послуги з розроблення і тестування супутника з високочутливими тепловізорами для контролю космічного простору.

За висновками експертів, цей прилад є товаром військового призначення і застосовується для виявлення об’єктів у космосі, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет. Згідно з українським законодавством така технічна документації та надання послуг підлягають державному експортному контролю і повинні здійснюватися з дозволу відповідної служби.

Співробітники спецслужби з’ясували, що харківський науковець такого дозволу не отримував.

Слідчими Управління СБ України у Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство, - повідомилиу прес-центрі СБУ..

Раніше на Харківщині засуджено інтернет-сепаратиста з автоматом Калашникова. За розміщення в Інтернеті антидержавних постів посадять на 3 роки і 6 місяців. Дома він зберігав автомат Калашникова.

comments powered by HyperComments