У Харкові від вибуху гранати загинула людина

Середа, 18 січня 2017, 09:02
Інший постраждалий з численними осколковими пораненнями знаходиться у лікарні
У Харкові від вибуху гранати загинула людина

Інформація про подію, яка сталася у житловому будинку на вулиці Фейєрбаха, надійшла до Московського відділу поліції 17 січня близько 00-00.

Прибувши за адресою, правоохоронці з’ясували, що мешканець квартири разом зі своїм товаришем розпивали алкогольні напої. Під час застілля гість побачив в руках друга гранату та, намагаючись її забрати, висмикнув чеку. В результаті стався вибух.

Мешканець квартири, 39-річний чоловік, загинув на місці. Його товариш був доставлений до лікарні з численними осколковими пораненнями.

Як повідомив начальник вибухотехнічної служби Дмитро Каракурчі, під час огляду квартири було виявлено 50 грамів димного пороху та близько 20 набоїв. Попередньо встановлено, що обидва чоловіки не були військовослужбовцями. Зараз з'ясовується, з якою метою у квартирі зберігалися боєприпаси.

Слідчим відкриті кримінальні провадження за статтями 115 (умисне вбивство) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обставини події встановлюються, - повідомили в  поліції.

Нагадаємо, що раніше на вулиці Світлій  в сміттєвому баку було знайдено корпус гранати РГД-5 та підривач у розібраному вигляді.

comments powered by HyperComments