Четверо осіб, які вчинили злочини під час Майдану, отримали реальні терміни

Юлія Гуш  |  Середа, 26 липня 2017, 16:28
Мова йде про злочинців, які брали участь в захопленні приміщення ХОДА в 2014 році
Четверо осіб, які вчинили злочини під час Майдану, отримали реальні терміни

Про це розповів прокурор харківської області Юрій Данильченко. Він відмітив, що судове слідство проти осіб, які вчинили злочини під час Майдану, було затягнуте. Причиною такої затримки стала зміна складу суддів та велика кількість як звинувачуваних, так і свідків. «Ми маємо відмітити той факт, що питання щодо розгляду справ в судах зрушило з мертвої точки, – підкреслив прокурор, – на сьогоднішній день ми маємо чотири вироки. І чотири особи отримали реальні терміні покарання».

Також Данильченко згадав конкретних осіб, які особливо відзначились під час подій харківського Майдану. Зокрема, він розповів про Романа Добрянського, якого звинувачують в організації «ті тушок» під час подій під Академією внутрішніх військ 2014 року. Він свого часу хотів втекти за кордон, але в минулому році був затриманий в Грузії.

«Що стосується Добрянського: у нас є інформація про те, що він затриманий на території Грузії та поміщений до слідчого ізолятору, – зазначив прокурор, – ще в листопаді минулого року ми відправили весь пакет необхідних документів грузинським колегам. Він буде переданий нашій державі та постане перед судом».

Також Юрій Данильченко розповів про кримінальне провадження проти судді Червонозаводського райсуду Віктора Єжова, якого звинувачують в співробітництві з терористичною організацією. Про те, що він знаходиться під підозрою, стало відомо в січні поточного року. Цю справу прокурор називає перспективною і відмічає, що вона буде розслідувана в найбільш короткі терміни та направлена до суду.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments