Злодії залишають без світла невеликі села

П'ятниця, 28 липня 2017, 19:06
Вони крадуть силові трансформатори
Злодії залишають без світла невеликі села

Так, без електричного світла залишилось 80 будинків у с. Добропілля Валківського району, - повідомляє «Справжня Варта»

Огляд місця події показав, що зловмисники дуже поспішали, бо на траві залишилися кришка зливного отвору та значні плями масла. Зважаючи на те, що крадіжка технічної рідини могла стати причиною аварійного режиму роботи трансформатору та призвести до виникнення короткого замикання, було прийнято рішення про відключення енергетичного обладнання.

За попередніми даними, вага викраденого трансформаторного масла склала 330 кг. Збитки від крадіжки перевищили 9 тисяч гривень.

Подібний випадок трапився в с. Водяне Харківського району. На цей раз злочинці поцупили понад 200 кг масла, що призвело до відключення трансформаторної підстанції та знеструмлення 75 будинків, - повідомили у компанії "Харківобленерго"..

Як раніше писала «Справжня Варта», у «Харківобленерго» винайшли нові засоби захисту від злодіїв – в енергокомпанії застосовують безпілотні літальні апарати для спостереження за електричними мережами.

Як стверджують в енергокомпанії, використання безпілотників дозволяє істотно економити паливо, при цьому найбільш небезпечні ділянки електричних мереж залишаються під контролем.

Крім того, в злочинців особливим попитом користується трансформаторне мастило. Спустошене обладнання в короткий термін виходить з ладу. Відтак трансформаторні підстанції оснащуються охороною сигналізацією.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments